Στην Ακρόπολη των Αθηνών η Ολυμπιακή Φλόγα

Δύο μέρες μετά το πέρασμα από τη Σπάρτη

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 09:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ακρόπολη των Αθηνών η Ολυμπιακή Φλόγα

Συνεχίζει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία στις 17 Απριλίου διήλθε από τη Σπάρτη σε μια πανηγυρική λαμπαδηδρομία και μια λαμπρή τελετή υποδοχής. Μετά την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, την Παρασκευή (19/4) η Φλόγα των Αγώνων του Παρισιού αφίχθη στην Ακρόπολη, το εμβληματικότερο μνημείο της Ελλάδας, στέλνοντας τα διαχρονικά μηνύματα για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον πλανήτη. Το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, έχοντας παραλάβει το Φως στα Προπύλαια από τον πρωταθλητή της κολύμβησης, Ανδρέα Βαζαίο. Ο αθηναϊκός ουρανός φωτίστηκε από τη Φλόγα, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ο Π. Ιακωβάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι μία μοναδική στιγμή. Η ομορφιά της Ακρόπολης είναι απίστευτη και ο συνδυασμός της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι εδώ και να έχω εγώ το προνόμιο να ανάψω το βωμό, είναι μοναδικά. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στους Γάλλους και καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές, σε αυτούς που έχουν προκριθεί και σε αυτούς που το παλεύουν να εξασφαλίσουν τη θέση εκεί. Το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων και το μήνυμα τους είναι επίκαιρο, γιατί βλέπουμε όλοι ότι κοντά στη γειτονιά μας υπάρχουν εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις και ελπίζω -παρότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό-, κάτι από το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων να περάσει και εκεί, μήπως και βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν όλα αυτά».

Στη λαμπαδηδρομία μέχρι την Ακρόπολη συμμετείχαν η χορογράφος των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου και η Άγη Κασούμη, η οποία έχει 6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Φλόγα περιοδεύει αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν σταθμοί στο δυτικό τμήμα της χώρας, προτού επιστρέψει στην πρωτεύουσα, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti