Στις 24 Νοεμβρίου ο 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος»

Στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα

Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2022 12:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 24 Νοεμβρίου ο 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος» στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, συνολικής απόστασης 490 χιλιομέτρων, που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύνδεσμο.

Η διαδρομή, που θα εκκινήσει στις 6:00 το πρωί, θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα – Μέγαρα – Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά και θα διέλθει από τα υψώματα του Αρτεμισίου. Έπειτα, θα συνεχίσει προς Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να εισέλθει πλέον στην ΕΟ Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα  (σύνολο 490 χλμ).

Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν τη Μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Για την υλοποίηση του αγώνα θα ενεργοποιηθούν φορείς, κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του.

Ο αγώνας υπεραπόστασης, ο μεγαλύτερος επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, της Περιφέρειας Αττικής και Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti