«Ισσωρία Άρτεμις» για τον αθλητισμό και την ιστορία

Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων στη Μάνη

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2022 12:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ισσωρία Άρτεμις» για τον αθλητισμό και την ιστορία

Ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Ισσωρία Άρτεμις 2022 - Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων», που περιλαμβάνει μια διαδρομή 50 σταδίων (9.613,5 μέτρων) ανάμεσα στους λιμένες Σκουταρίου και Κότρωνα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Το αθλητικό δρώμενο, που εξελίσσεται σε θεσμό τα τελευταία χρόνια, προκηρύσσουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (ΙΕΦΑΙ) υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Αφετηρία – τερματισμός
Αφετηρία: καθορισμένη περιοχή έξω από το λιμάνι Σκουταρίου
Τερματισμός: λιμάνι Κότρωνα (μώλος)

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα: 09.00 πμ
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα
πριν (08.00 πμ)

Σκοπός
Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης.

Όλα αυτά μέσα σε ένα χώρο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η περιοχή της νότιας Μάνης έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000 και έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή με κωδ. GR2540008 ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Προστασίας). Η ιστορία της περιοχής, η οποία αναφέρεται ως Αρχαία Τευθρώνη (σημερινός Κότρωνας) συνδέεται με τη λατρεία της Θεάς Άρτεμιδος, με την ονομασία ως «Ισσωρία Άρτεμις». Υπάρχουν δε, αρχαιολογικά ευρήματα που καταδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη μεγάλου ναού, δωρικού ρυθμού, αφιερωμένου στη λατρεία της πλησίον της τοποθεσίας «Σκοπά» του Κότρωνα.

Κατηγορίες
- Κατηγορία Ανδρών. Βράβευση των 3 πρώτων νικητών: χρυσό – αργυρό – χάλκινο έπαθλο.
- Κατηγορία Γυναικών. Βράβευση των 3 πρώτων νικητριών: χρυσό – αργυρό – χάλκινο έπαθλο.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο συμμετοχής στον τερματισμό.

Συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας
τους.

Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 250. Θα τηρηθεί χρονολογική σειρά με βάση τη δήλωση συμμετοχής. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών όταν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των συμμετοχών.

Κόστος συμμετοχής
Δωρεάν

Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές
Σχετικός σύνδεσμος (link) παραπομπής για δηλώσεις συμμετοχής θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των Ομοίων της Μάνης, καθώς και στη σελίδα του Ινστιτούτου στο facebook: (equalsofmani).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γεν. γραμματέας του Ινστιτούτου «Όμοιοι της Μάνης», Κατερίνα Κουσουρή, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti