Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 2ο Πηνελόπειο Δρόμο

Τρίτη, 02 Αύγουστος 2022 11:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 2ο Πηνελόπειο Δρόμο

Το «Λακεδαιμόνιων Πολιτιστικό Κέντρο Μνημοσύνη», με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του Δημόπουλος Coaching, στο πλαίσιο των «Υακίνθειων 2022», διοργανώνουν τον 2ο Βασιλικό Αγώνα Δρόμου 11 χιλιομέτρων με την ονομασία «Πηνελόπειος Δρόμος».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Γεωργίτσι Λακωνίας με ώρα έναρξης 17.00. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το Αμφιθέατρο Σπαντίδου και θα κατευθυνθεί κατηφορικά προς το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος ακολουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150μ. όπου οι δρομείς θα συναντήσουν μια ρεματιά και από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα ως τα 2χλμ (Νεκροταφείο Αγ. Κωνσταντίνου). Ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση και στο 2,3χλμ οι δρομείς μπαίνο0υν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο κάνοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγόριανη. Ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις και περίπου στο 5οχλμ οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγόριανης, τα πρώτα περίπου 300μ έχει μια γλυκιά ανηφόρα όπου γίνεται πιο έντονη και στο 5,6χλμ οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολουθούν την πορεία που ακολουθούν οι δρομείς στον αγώνα των Αθανάτων ως το 7,5χλμ όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 754μ. Στο σημείο εκείνο οι δρομείς κάνουν αριστερά προς το Αμφιθέατρο Σπαντίδου, όπου αρχίζει η κατηφόρα του αγώνα ως τον τερματισμό, στο 8,8χλμ ο δρόμος γίνεται χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο ως τον τερματισμό στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν για όλους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 31 Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=069d14e7516895d7652a4a557c0ac0ab&l=GR

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Βραβεύσεις θα γίνουν για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες του αγώνα μετά το πέρας της διαδρομής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti