Πρώτη παρέλασε η Ελλάδα στην έναρξη του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας

Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2022 19:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτη παρέλασε η Ελλάδα στην έναρξη του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας

Mε σημαιοφόρους την πρωταθλήτρια του στίβου Βερονίκη Μπουγά και τον πρωταθλητή του τζούντο Παναγιώτη Κυβελίδη η Ελλάδα μπήκε πρώτη στην Τελετή Έναρξης του 16ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας «Banska Bystrica 2022», ακολουθώντας το εθιμοτυπικό των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Στην πόλη της Σλοβακίας έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 2.000 αγόρια και κορίτσια από 14 έως 18 ετών από 48 χώρες της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα εκπροσωπείται από 46 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν ως τις 30 Ιουλίου σε 7 από τα 10 αθλήματα της διοργάνωσης.

Στην τελετή έναρξης, ο Σπύρος Καπράλος, με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, απευθύνθηκε στους νεαρούς αθλητές και είπε: «Για πολλούς από εσάς αυτή είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων. Αγωνιζόμενοι σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο και αλληλοεπιδρώντας με τους συναθλητές σας, τους 1.300 καταπληκτικούς εθελοντές και τους παθιασμένους νέους Ολυμπιακούς πρεσβευτές μας, θα κερδίσετε πάρα πολλά από αυτήν την εμπειρία. Όταν ανάψαμε τη Φλόγα της Ειρήνης για το Φεστιβάλ στις 30 Μαΐου, είπα ότι μέσω του αθλητισμού, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε το παράδειγμα για την κοινωνία. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Σλοβακία ενσαρκώνουν αυτό το μήνυμα και θέλω να σας συγχαρώ για ό,τι κάνετε για να υποστηρίξετε ένα καλύτερο μέλλον μέσω του αθλητισμού».

Οι αγώνες μεταδίδονται live μέσω web streaming στη διεύθυνση https://eoctv.org/live/

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti