Με 388 συμμετοχές το φετινό «Σπάρταθλον»

Ο Φ. Ζησιμόπουλος ανάμεσα στους δρομείς

Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2022 11:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με 388 συμμετοχές το φετινό «Σπάρταθλον»

Τον τίτλο του ως διεθνής αγώνα επιβεβαιώνει απόλυτα το «Σπάρταθλον», καθώς καταφέρνει και φέτος να προσελκύσει αθλητές απ’ ολόκληρη την υφήλιο.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, η λίστα των δρομέων μετρά 388 αθλητές από την Ελλάδα, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Δανία, το Βέλγιο και πολλά ακόμη κράτη.  

Η φετινή διοργάνωση, που έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς ο αγώνας συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, θα διεξαχθεί το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου.

Τον τίτλο του θα προσπαθήσει «υπερασπιστεί» και φέτος ο Έλληνας νικητής του περσινού υπερμαραθωνίου, Φώτης Ζησιμόπουλος.

Το «Σπάρταθλον» στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη αποτελεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Θεωρείται ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 πΧ, πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti