«Κρόνιον Πέρασμα» στον Πάρνωνα

To Σάββατο 16/7 στον Άγιο Πέτρο

Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2022 12:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κρόνιον Πέρασμα» στον Πάρνωνα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα το καθιερωμένο πλέον «Κρόνιον Πέρασμα, με αφετηρία και τερματισμό την Κοινότητα Άγιου Πέτρου. Πρόκειται για έναν επίπονο αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ., ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και ο μικρότερος αγώνας 37,5 χλμ. με την ονομασία «Δρόμοι Πάρνωνα» ή «Ημικρόνιο Πέρασμα».

Οι αγώνες, που διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και οι «Σπαρτιάτες Δρομείς», θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Ιουλίου, με ώρα εκκίνησης 3:00 το μεσημέρι. «Το περσινό στοίχημα με την αλλαγή της ώρας “κερδήθηκε” μιας και οι δρομείς στο σύνολό τους αποδέχτηκαν αυτήν την αλλαγή», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Παραπονεμένοι όμως δεν θα μείνουν και οι μικροί φίλοι, καθώς το Σάββατο (16/7) και ώρα 7:30΄ μμ θα πραγματοποιηθεί και ο παιδικός αγώνας, το «Κρονιάκι», λίγο πριν αρχίζουν να  τερματίζουν οι δρομείς του «Κρόνιου Περάσματος».

Φέτος, μετά την απουσία 3 ετών, επανέρχεται -κατά το ήμισυ- ο ένας από τους δύο μικρότερους αγώνες που διεξάγονταν την επομένη του «Κρόνιου Περάσματος». Πρόκειται  για τον φυσιολατρικό αγώνα «Γύρος του Άγιου Πέτρου», μήκους 6 χλμ.. Ο εν λόγω πανέμορφος αγώνας θα εκκινήσει την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 7:00 μμ, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Άγιου Πέτρου.

«Φυσικά μπορεί να μην ισχύουν πρωτόκολλα ως προς την διεξαγωγή αθλητικών ή καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, εντούτοις όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστήσουμε την προσοχή σας, όσον αφορά τον συνωστισμό, και σας προτείνουμε τα όποια προληπτικά μέτρα, εναντίον του Covid-19, μιας και δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμα εδώ», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γεώργιος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μια χρονιά το “Κρόνιον Πέρασμα” είναι γεγονός. Μια αθλητική διοργάνωση που μόνο οφέλη επιφέρει στην τοπική κοινωνία. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Kronion Perasma 2022

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti