Υψηλή συμμετοχή στο «Vamvakou Mountain Run 2022»

Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2022 12:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υψηλή συμμετοχή στο «Vamvakou Mountain Run 2022»

Ένας υπέροχος αγώνας ορεινού τρεξίματος έλαβε χώρα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου (3/7) στις πλαγιές του λακωνικού Πάρνωνα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς.

Η αθλητική διοργάνωση υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά από τη «Vamvakou Revival» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης του χωριού», με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ φέτος εντάχθηκε στο τριήμερο «Vamvakou Experience Festival 2022».

Συνολικά 289 δρομείς, κυρίως από την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη,  έδωσαν το δικό τους δρομικό ραντεβού στο χωριό. Οι αθλητές κινήθηκαν στα μονοπάτια της Βαμβακούς και τερμάτισαν εντός του χωριού σε δύο απαιτητικές διαδρομές: α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων & σκυταλοδρομία.

Ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά έθεσε ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, την γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας, ωστόσο υπήρχε επίσημη χρονομέτρηση.

Για πρώτη χρονιά, οι επισκέπτες του χωριού έτρεξαν για καλό σκοπό, καθώς υπήρχε συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 5 ευρώ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές στον αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη της πυροπροστασίας στην περιοχή της Βαμβακούς.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές και μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία της Βαμβακούς, όπου οι δρομείς διασκέδασαν στους ρυθμούς των Gadjo Dilo. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά τη λήξη του αγώνα συμμετείχαν σε πληθώρα δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν στο χωριό στο πλαίσιο του «Vamvakou Experience Festival».


φωτογραφίες: Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti