Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΤΟΔΑ

Για αθλητικά στελέχη

Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 14:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΤΟΔΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο α’ κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών,  στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για άμεση σύσταση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις 16, 18 και 23 Μαρτίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης.

«Εμείς το οραματιστήκαμε και το σχεδιάσαμε, το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το έκανε πράξη και εσείς, τα στελέχη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων το αγκαλιάσατε με τον καλύτερο  τρόπο», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος τόνισε: «Είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικό ότι για πρώτη φορά, εισακούονται, μελετώνται και αναλύονται οι πραγματικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα συνεργασίας, διασφάλισης ποιότητας, προοπτικής και βιωσιμότητας ανάμεσα στον ακαδημαϊκό χώρο και την καθημερινότητα των αθλητικών αυτών σωματείων, των στελεχών και των αθλητών τους. Επιτέλους, περνάμε σε μια νέα εποχή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσα από ένα σύγχρονο, πιστοποιημένο, καινοτόμο και εμπεριστατωμένο πλαίσιο διαρκούς επιμόρφωσης, το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα ποιότητας, την οργανωτική αρτιότητα και την επιστημονική εγκυρότητα ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και ενός καινοτόμου ακαδημαϊκού εργαστηρίου, όπως το iSportManagement LAB».

H συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια και των τριών ημερών των σεμιναρίων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας μεταδόθηκαν τα σεμινάρια. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε τις 2.000 (τουλάχιστον διπλάσιες του αρχικού στόχου) στην πλατφόρμα του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του ΠΑΠΕΛ. Επιπλέον, ξεπέρασαν τις 11.000 οι προβολές των βίντεο, από όσους παρακολούθησαν τον α’ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσα από το κανάλι του Εργαστηρίου στο Youtube.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών