Η τροποποιημένη προκήρυξη για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 12:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η τροποποιημένη προκήρυξη για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Με συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, καθώς μόλις πέντε σύλλογοι δεν δήλωσαν συμμετοχή εν όψει της επανεκκίνησης την προσεχή Κυριακή 11/4.

Ειδικότερα οι ομάδες που αποσύρθηκαν οι εξής: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (1ος όμιλος), ΑΟ Σελλάνων (3ος όμιλος), Οπούντιος Μαρτίνου (4ος όμιλος), ΑΟ Παλαιόχωρας (10ος όμιλος),
Άρης Ρεθύμνου (10ος όμιλος).

Επιπλέον, εγκρίθηκε και η νέα προκήρυξη όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, ενώ ανακοινώθηκε και ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ ανόδου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική αναφέρει: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., κατά την υπ΄ αριθμόν 1/05.04.2021 συνεδρίασή της, ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη  του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδων, πανελλήνιας εμβέλειας ποδοσφαιρική διοργάνωση, επανεκκινεί στις 11/04/2021, από το σημείο που διεκόπη.

Το πρωτάθλημα, στο οποίο συνεχίζουν τα 131 από τα 136 σωματεία που ξεκίνησαν κατά την έναρξή του το φθινόπωρο του 2020, θα διεξαχθεί σε έναν γύρο. Από λακωνικής πλευράς συμμετέχουν οι Άρης Σκάλας, Μολαϊκός και Πανγυθεατικός.

Για την άνοδο θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών