Ποδηλάτησαν από Αθήνα και Θερμοπύλες στη συμβολική «Σπαρτακιάδα» (ΦΩΤΟ)

Δύο ομάδες αθλητών ολοκλήρωσαν έναν άτυπο αγώνα

Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 14:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποδηλάτησαν από Αθήνα και Θερμοπύλες στη συμβολική «Σπαρτακιάδα» (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η φετινή Ποδηλατική «Σπαρτακιάδα» να μην διεξήχθη λόγω Covid-19, ωστόσο ορισμένοι αποφασισμένοι ποδηλάτες ολοκλήρωσαν έναν άτυπο αγώνα ως ενθύμηση της διοργάνωσης, που μετράει ήδη 32 χρόνια ζωής.

Την πρώτη ομάδα, που πραγματοποίησε την κλασική διαδρομή του αγώνα, από Αθήνα για Σπάρτη, αποτελούσαν οι Αναστάσιος Τζερμπίδης, Χρήστος Χρυσικόπουλος, Σταύρος Πετρόπουλος, Γιάννης Γιαννόπουλος, Γεώργιος Δαράκης, Γεώργιος Παπαδόγιαννης και Θεόδωρος Παπαδόγιαννης.

Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε το εγχείρημα λίγες ώρες αργότερα, όχι όμως από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου είναι το σημείο παραδοσιακής εκκίνησης της «Σπαρτακιάδας», αλλά από τον ανδριάντα του Λεωνίδα στις ιστορικές Θερμοπύλες. Διερχόμενοι διαδοχικά από Θήβα – Ελευσίνα – Κόρινθο – Τρίπολη, οι αθλητές τερμάτισαν την Κυριακή 4/10 μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, αφού είχαν διανύσει συνολική απόσταση μήκους 394 χλμ. Από τις Θερμοπύλες ξεκίνησαν οι Μεθόδιος Λαζαρίδης, Γρηγόριος Διονυσόπουλος, Γεράσιμος Μαλούτας, Ιωάννης Τζιβιέρης και Μανώλης Καρβελάς.

Τα γκρουπ των αθλητών από Αθήνα και Θερμοπύλες τερμάτισαν διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, όπου τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Π. Δούκας, οι αντιδήμαρχοι Γ. Ζαχαράκη και Γ. Δεδεδήμου και η πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ελ. Δαράκη, απονέμοντάς τους αναμνηστικά μετάλλια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti