Άκυρο στο φετινό «Spartan Race» της Σπάρτης

Οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα - Το νέο ραντεβού μεταφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2021

Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 13:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άκυρο στο φετινό «Spartan Race» της Σπάρτης

Η λαίλαπα του κορωνοϊού έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα στη διεθνή καθημερινότητα. Από την επέλαση της πανδημίας, που εν πολλοίς ανατρέπει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, δεν θα μπορούσε να ξεφύγουν οι αθλητικές διοργανώσεις και δραστηριότητες σε παγκόσμιο, αλλά κι εγχώριο στερέωμα.

Έτσι, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19, που επέφεραν τη ματαίωση του φετινού «Σπάρταθλον», την Παρασκευή 11/9 ήταν η σειρά των διοργανωτών του «Spartan Race» να ανακοινώσουν την ακύρωση του φετινού αγώνα στη Σπάρτη, που ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα 5έως 8 Νοεμβρίου 2020. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης υποχρεώθηκαν στην απόφαση ματαίωσης, καθώς το όριο συμμετοχών μειώθηκε δραστικά από 5.000 σε μόλις 100 άτομα (συμπεριλαμβανομένου προσωπικού και εθελοντών), επομένως θα έπρεπε να υπάρξουν γενναίες περικοπές κι επιλογή αθλητών και στελεχών, γεγονός που θα παραμόρφωνε το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του event. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Spartan Race Greece, κ. Ρούλα Γκαρμάτη, παρά τις προσπάθειες για διεξαγωγή με αυστηρά μέτρα προστασίας, οι περιορισμοί που τέθηκαν, καθώς και η αδυναμία εξασφάλισης εγγυήσεων για την ομαλή διοργάνωση, κατέστησαν αναπόφευκτη τη ματαίωση της διοργάνωσης, η οποία θα ήταν η 4η συνεχή στη Σπάρτη, ύστερα από την πρεμιέρα το 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πανδημίας επιτρέποντος και συνθηκών επανόδου στην πρότερη κανονικότητα, το «Spartan Race» της Σπάρτης θα διεξαχθεί του χρόνου, κατά το τετραήμερο 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών