Η ιστορία του βόλεϊ στην Πελοπόννησο σε ένα ψηφιακό μουσείο

Συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό η ΕΣΠΕΠ

Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 15:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ιστορία του βόλεϊ στην Πελοπόννησο σε ένα ψηφιακό μουσείο

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου με αντικείμενο την ιστορία του βόλεϊ της Πελοποννήσου ανέλαβε η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου. Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα σε παλαίμαχους αθλητές και αθλήτριες βόλεϊ και σε σωματεία, να διαθέσουν φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες αθλητικές συναντήσεις και δραστηριότητες των αθλητών, ώστε να αξιοποιηθούν στη συγκεκριμένα πλατφόρμα που σχεδιάζεται.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Η παραμονή μας στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει διαμορφώσει τη ζωή μας και έχει αφήσει ελεύθερο χρόνο, αναζητώντας να τον καλύψουμε με υγιείς αλληλεπιδράσεις.

Μία από τις ευχάριστες δραστηριότητες παρατηρούμε ότι είναι, η αναδρομή στο παρελθόν και η αναζήτηση φωτογραφιών από παλιότερες αθλητικές συναντήσεις και γενικότερα η δραστηριότητα αθλητών και αθλητριών που αναρτούνται στο Διαδίκτυο.

Οι αναμνήσεις επανέρχονται στο φως, αποτυπώνοντας ένα πολύτιμο υλικό που η Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα ήθελε να συγκεντρώσει, με την προοπτική να διαμορφώσει μια ιστορική πλατφόρμα για το βόλεϊ στην Πελοπόννησο.

Στόχος μας είναι, μόλις συγκεντρωθεί ικανοποιητικό υλικό να το αναρτήσουμε, στην προηγούμενη ιστοσελίδα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. (ww.espep.com), την οποία και διατηρήσαμε, έχοντας πρόθεση σαν Δ.Σ., να το μετεξελίξουμε σε ένα σημαντικό ψηφιακό μουσείο για το βόλεϊ στην περιοχή μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα διευκόλυνε σημαντικά, να μας κοινοποιήσετε μέσω e-mail ή messenger οποιοδήποτε φωτογραφικό στιγμιότυπο εντοπίζεται, συνοδευόμενο από μια συνοπτική περιγραφή.

Ελπίζοντας σε ανταπόκριση περιμένουμε τους δικούς σας …θησαυρούς, για να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό κολάζ-αναδρομή στο παρελθόν, για αγώνες και ομάδες που δραστηριοποιούνται ή έχουν σβήσει από τον Βολεϊκό χάρτη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα