Έκοψε την πίτα του ο Σπαρτιατικός (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 10:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκοψε την πίτα του ο Σπαρτιατικός (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαινόπουλου».

Το «παρών» έδωσαν όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Σπαρτιατικού, παλαιοί και νέοι παράγοντες, αθλητές, υποστηρικτές, γονείς και φίλοι του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού κ. Παναγιώτης Πριστούρης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα 125 χρόνια αθλητικής δράσης που κλείνει ο σύλλογος το 2020 και την έκδοση ιστορικού λευκώματος με χορηγία του Δήμου Σπάρτης. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε διεξοδικά στο πλάνο δημιουργίας αθλητικού κέντρου, περιλαμβανόμενου και κλειστού γυμναστηρίου, στο ιδιόκτητο οικόπεδο 13 στρεμμάτων του συλλόγου, στη θέση Ψυχικό Σπάρτης, το οποίο θα εξυπηρετεί την αθλούμενη νεολαία της πόλης. Επιπλέον, ο κ. Πριστούρης επεσήμανε ότι σε όλα τα τμήματα του συλλόγου δραστηριοποιούνται πάνω από 300 παιδιά, υπό την άριστη καθοδήγηση 12 έμπειρων γυμναστών και προπονητών. Κοινή διαπίστωση των επίσημων παρευρισκομένων ήταν ότι το οικόπεδο του Σπαρτιατικού πληροί τις προϋποθέσεις δημιουργίας αθλητικού κέντρου, ενώ επισημάνθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησής του με τη συνεργασία Σπαρτιατικού ΓΣ, Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολούθως, όλοι οι ομιλητές εξήραν την σημαντική προσφορά του Σπαρτιατικού στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, καθώς και τα οφέλη του αθλητισμού στην ψυχική, υγιεινή, σωματική και κινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν, μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου του Δεκεμβρίου, οι ποδηλάτες που κατέκτησαν Πανελλήνιες θέσεις: Χριστάκος Δημήτρης, Παναγάκος  Πέτρος, Αναστασόπουλος Κώστας, Κωνσταντάκος Βασίλης, Σουλτάνης Γιάννης, Γρηγόρης Ηλίας, Τσάκωνας Σταύρος, Λιαδής Χάρης, Σταθάκος Βαγγέλης και Μπαγιόκου Μαρία. Ακόμη βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στην «31η Σπαρτακιάδα» οι: Δαράκης Γιώργος, Λαμπρόπουλος Αγησίλαος, Λιακάκος Νίκος, Μπουκουβάλας Στέφανος, Παπαδόγιαννης Γιώργος και Πετρόπουλος Σταύρος.   

Στο τέλος έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο π. Κώστας Σκάλτσας και δυο τυχεροί αθλητές κέρδισαν δωρεάν ετήσια συνδρομή σε ένα από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης , ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης κκ Γεωργία Δεδεδήμου και Γεωργία Ζαχαράκη, ο τέως και πρώην δήμαρχος Σπάρτης κκ Βαγγέλης Βαλιώτης και Σταύρος Αργειτάκος, αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Κρητικός. Επίσης, παρέστησαν ο επίτιμος πρόεδρος του Σπαρτιατικού κ. Ιωάννης Χιώτης, ο πρώην πρόεδρος του Σπαρτιατικού και μέλος του Διεθνών Παιδικών Αγώνων κ. Σπύρος  Παυλάκος, ο πρώην έφορος του τμήματος πετοσφαίρισης κ. Ιωάννης Γιάννες, οι βετεράνοι αθλητές του Σπαρτιατικού κκ Αθανάσιος Σακκέτας και Κωνσταντίνος Συνοδινός, καθώς και πλήθος κόσμου.

Φωτό: Νίκος Κεχαγιάς

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα