«Η Σάκκαρη είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα»

Τι ανέφερε ο πρώην προπονητής της

Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2019 13:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Σάκκαρη είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα»

Ο Τόμας Γιόχανσον, προπονητής του Νταβίντ Γκοφέν και πρώην κόουτς της Μαρίας Σάκκαρη, μίλησε στο SDNA για την πορεία της Ελληνίδας τενίστριας.

«Ναι, την παρακολουθώ!», είπε ο νικητής του Australian Open 2002 όταν ρωτήθηκε για τη Λάκαινα πρωταθλήτρια και η αλήθεια είναι ότι έλαμψε το πρόσωπό του. «Μιλάω μαζί της αρκετά. Μιλάω πολύ και με τον Τομ (Χιλ) και με την Αγγελική (Κανελλοπούλου). Είμαστε σε διαρκή επαφή. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα πάει καλά. Είναι φοβερό κορίτσι και νομίζω ότι είχε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη Σβιτολίνα. Της μίλησα, μάλιστα, και μετά τον αγώνα. Νόμιζα ότι ήταν δικό της παιχνίδι, έπρεπε να το είχε κερδίσει. Το καλό είναι ότι είναι μια εδραιωμένη παίκτρια του Top 30 και τώρα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα».

Ο Γιόχανσον θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία της... «Σίγουρα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση τώρα, αλλά νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο πνευματικά. Αυτό νομίζω ότι λείπει αυτή τη στιγμή. Δεν είναι το τένις. Είναι λίγο το πώς χειρίζεται το στρες στο court».

Ο Γκοφέν αγωνίζεται σήμερα στα προημιτελικά του Wimbledon και, όπως είναι φυσικό, ο Γιόχανσον «αποθέωσε» τον παίκτη του. «Με έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που παίζει στο χορτάρι, αλλά έχω εντυπωσιαστεί ακόμα περισσότερο με τη συμπεριφορά του στο court. Eίναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε. Ακόμα και αν δεν είσαι σε καλή μέρα, ακόμα και αν δεν νιώθεις καλά, να φαίνεσαι σαν νικητής. Το ματς κόντρα στον Βερδάσκο δεν ήταν πολύ καλό, υπήρχε αρκετή πίεση, αλλά χειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση. Η γλώσσα του σώματος ήταν καλύτερη από ό,τι σε άλλα ματς, παρότι δεν έπαιξε στο ίδιο επίπεδο».

Ο Σουηδός προπονητής ρωτήθηκε τέλος πότε, επιτέλους, θα γίνει το «μπαμ» σε Grand Slam από κάποιον παίκτη της νέας γενιάς. «Μπορεί να γίνει στο US Open. Ο Τσιτσιπάς παίζει καλά σε σκληρές επιφάνειες, το ίδιος και ο Φίλιξ, ο Ζβέρεφ. Μπορεί, λοιπόν, να γίνει στη Νέα Υόρκη».

Ο Γιόχανσον ήταν προπονητής της Μαρίας μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν με συνεργάτη τον Τομ Χιλ, που είναι τώρα head coach της 23χρονης τενίστριας.

Στη συνέχεια ανέλαβε (ξανά) τη Μαρία ο Βρετανός Μαρκ Πέτσι, αλλά δεν μπόρεσε να παραμείνει στο πλευρό της μετά το Australian Open λόγω τηλεοπτικών υποχρεώσεων. Έτσι η Ελληνίδα αθλήτρια αποφάσισε να συνεχίσει μόνο με τον Χιλ.

Πηγή: sdna.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti