Προϋποθέσεις για την εθελοντική ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης

γράφει ο επίτιμος Αρεοπαγίτης Ευάγγελος Ανδριανός
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η συμμετοχή του λαού στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση των τελευταίων ετών προϋποθέτει ότι η ηγεσία της χώρας θα είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή με τα έμπρακτα παραδείγματά της. Θα μας δείξει τέτοια παραδείγματα η ηγεσία μας:
- Αν ακινητοποιήσει και πουλήσει αμέσως τα τρία αεριωθούμενα αεροπλάνα και τη στρατιά των τεθωρακισμένων λιμουζινών πού χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της.
- Αν απολύσει αμέσως τη στρατιά πλουσιοπαρόχως αμειβομένων «συμβούλων» των υπουργείων οι όποιοι, εκτός της σπατάλης, αποδιοργανώνουν και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Αν καταργήσει αμέσως τις δημόσιες επιχειρήσεις με τους μεγαλόμισθους διευθυντές και συμβούλους, τα πολυτελή γραφεία και τα μεγάλα έξοδα λειτουργίας όταν οι επιχειρήσεις αυτές είναι ζημιογόνες ή και περιττές. Διάβασα προσφάτως στις εφημερίδες και το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, ότι διατηρείται υπηρεσία αποξηράνσεως της Λίμνης Κάρλας με μεγάλα έξοδα, ενώ η λίμνη αυτή έχει αποξηρανθεί από το 1960. Υπάρχουν ΔΕΚΟ που θα στοίχιζε λιγότερο αν έκλειναν και πλήρωνε το κράτος το προσωπικό χωρίς να απασχολείται, παρά να «λειτουργούν» και να μας επιβαρύνουν, εκτός από τη μισθοδοσία, και με έξοδα παραστάσεως και μετακινήσεων «συμβούλων» και «διευθυντών» και μισθώματα πολυτελών γραφείων.
- Αν παύσει αμέσως να πληρώνει σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων υπερβολικές αμοιβές και επιδόματα, όπως πχ δύο επί πλέον μισθούς στους υπαλλήλους της Βουλής, για υπηρεσίες που άλλοι υπάλληλοι προσφέρουν με τους συνήθεις μισθούς.
- Αν παύσει τις προσλήψεις νέου προσωπικού μέχρις ότου απορροφηθεί σε αναγκαίες υπηρεσίες το προσωπικό που θα πλεονάσει από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών. Αν υποχρεώσει όσους θα αποδειχθεί ότι πλούτισαν κατά τη διάρκεια της υπουργίας τους ή της διοικήσεως δημοσίων οργανισμών ή της συμμετοχής τους στο δημόσιο βίο, να επιστρέψουν στο Κράτος τα «κέρδη» τους, όπως το «δωράκι» των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών, το εκατομμύριο ευρώ της κομματικής ενισχύσεως, τα εκατομμύρια δολάρια της κατασκευής νόμου με φωτογραφία, τα κεφάλαια των υπεράκτιων «εταιρειών», τις υπερκοστολογήσεις οπλικών συστημάτων, τις αποζημιώσεις του Δημοσίου από τις καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων για την κατασκευή βιλλών και, κυρίως, τις τυχόν αδικαιολόγητες διαφορές μεταξύ των περιουσιών που είχαν οι πολιτικοί μας κατά την είσοδο τους στο δημόσιο βίο και των περιουσιών που έχουν σήμερα.
Έτσι θα παρακινηθούν και όλοι οι πατριώτες να ενισχύσουν εθελοντικά το Ταμείο Στηρίξεως της Πατρίδας που θέλει να ιδρύσει ο κ. πρόεδρος της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα