Επιτέλους! Οδηγούμεθα σε εκλογές! Γράφει ο Τ. Ευόρας

Επιτέλους, η χώρα βαδίζει σε εκλογές!.. Εκλογές, που έπρεπε να γίνουν ένα και πλέον χρόνο πριν, όταν ο Πρωθυπουργός συζητούσε...
Τρίτη, 24 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Επιτέλους, η χώρα βαδίζει σε εκλογές!.. Εκλογές, που έπρεπε να γίνουν ένα και πλέον χρόνο πριν, όταν ο Πρωθυπουργός συζητούσε με τον φίλο του Στρος Καν, υπογείως μάλιστα, τους τρόπους που θα μας οδηγήσουν στο Δ.Ν.Τ. και την βρώμικη αγκαλιά του μνημονίου!...Εκλογές που έπρεπε να γίνουν όταν η πολιτική του Πρωθυπουργού άλλαξε ρότα και από τα «λεφτά υπάρχουν» οδηγηθήκαμε σε «έκτακτα μέτρα» για να μας «σώσει» από την χρεοκοπία!... Τότε έπρεπε να γίνουν εκλογές για να αποκτήσει αυτή η πολιτική μεταστροφή τη δημοκρατική νομιμότητα!... Εκλογές έπρεπε να γίνουν πριν την αποδοχή της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή του μνημονίου, γιατί όταν με κυβερνητική ευθύνη, συντελούνται στη χώρα τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές, πρέπει να έχεις την λαϊκή έγκριση και να μην περιμένεις το τέλος της τετραετίας, και εκ των υστέρων, μετά από τετελεσμένα γεγονότα, να ζητάς τη γνώμη των πολιτών!...
Γιατί αν ο λαός στις εκλογές του 2009 απεδέχθη το άδηλο, εκ Πυθίας εκπορευόμενο σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» απορρίπτοντας την πρόκληση του προηγούμενου καπετάνιου, περί «ήπιας προσαρμογής» για… να μην πάθουν ναυτία επιβάτες και πλήρωμα… την οποία μετά βδελυγμίας απέρριψαν τα πολιτικά κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, σήμερα φθάσαμε στο σημείο, ο νέος καπετάνιος, να μας έχει βγάλει όλους στις σωσίβιες λέμβους οδηγώντας μας στον αφανισμό!...
Και το λέει ο ίδιος!.. Και επιμένει!.. Προς Θεού, - λέει- όχι πανικός!.. Να συνεννοηθούμε φωνάζει να πάρει καθένας τις ευθύνες του!.. Την στιγμή που ο ίδιος μας οδήγησε εδώ, την στιγμή που ο ίδιος δεν εννοεί ν’ αναλάβει τις ευθύνες του καπετάνιου, στρέφοντας το πιστόλι των απειλών του προς τον κρόταφό του!.. 
Μέσα σε κλίμα βαθειάς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, επιτέλους βαδίζουμε προς εκλογές!... Όχι γιατί τις θέλει κανένας, όχι γιατί συμφέρουν την οικονομία, την πολιτική ή την κοινωνία, αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό, η Δημοκρατία! Για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών μας! Για να μπορεί ο λαός μας να κατευθύνει το μέλλον του!..
Και υπό αυτήν την έννοια, το εκλογικό αποτέλεσμα, όποιο και είναι, θα πρέπει να είναι αδιάφορο για τους πολίτες! Και σε περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης μονοκομματικής κυβέρνησης, να ξαναγίνουν και να ξαναγίνουν, και να ξαναγίνουν, τρεις και πέντε φορές εκλογές μέχρι που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να αναλάβει τις ευθύνες της και εξουσιοδοτήσει ένα, και μόνον ένα, κόμμα να διαχειριστεί τις τύχες του!..
Γιατί η προοπτική των όποιων «πολυκομματικών» κυβερνήσεων, ή οι κυβερνήσεις «εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων» νοθεύουν τη Δημοκρατία, διαβρώνουν το πολίτευμα, διαπλέκουν τα συμφέροντα και οδηγούν τη χώρα σε νέα κρίση και το λαό στο περιθώριο!... Γιατί ο λαός ψηφίζει για κυβέρνηση! Και κανένας «λαός» δεν ψηφίζει να συγκυβερνήσει η Ντόρα, ο Γιώργος ή ο Αλέξης! Κανένας δεν επέτρεψε με τις 335 ψήφους που έδωσε στον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΑΝΑ κ. Κατσίκη, να συγκυβερνήσει στηρίζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη!.. Αυτό είναι νοθεία!.. Και αν από τότε είχαν αφήσει να λειτουργήσει η Δημοκρατία, πιθανόν σήμερα να μην βρισκόμαστε εδώ!..
Ο λαός μας θα πρέπει να καταλάβει, ότι πρέπει και πάλι να βγει στο προσκήνιο!.. Να αφήσει τον καναπέ, τον φραπέ και τα μπάνια, να μην αποστασιοποιείται από την πολιτική, αλλά να τη διαμορφώνει! Να παρεμβαίνει δυναμικά στα κόμματα που υποστηρίζει, να συμμετέχει με αίσθημα ευθύνης και όχι με κομματικό πατριωτισμό στη λήψη των αποφάσεων!..
Στις Δημοκρατίες, οι κρίσεις, και μάλιστα οι τόσο βαθιές κρίσεις, δεν ξεπερνιούνται με αποφάσεις εκ των άνω! Γι’ αυτό και το Σύνταγμα δεν επιτρέπει παρεμβάσεις, ούτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!.. Ξεπερνιούνται μόνον με έντιμη, καθαρή, και χωρίς διλλήματα προσφυγή στο λαό!.. Έστω κατ’ επανάληψη!!!...
Και αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, δεν μπορεί να εκχωρείται κατά τη βούληση των πολιτικών ούτε εξαιτίας «εκτάκτου ανάγκης» ούτε για την τήρηση των προσχημάτων!!! Είναι ουσία!!!
Οδηγούμεθα, τώρα που φτάσαμε σε αδιέξοδο, σε εκλογές!.. Αν δεν γίνουν η χώρα θα ματώσει!!!..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος