Οι αγανακτισμένοι πολίτες στις πλατείες και τα συνθήματά τους! Και μετά «Τι;»

Γράφει η Αννίτα Λούβη
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα μας υπάρχει από τη βαθειά αρχαιότητα στην παγκόσμια ιστορία και έχει συνυπάρξει τα χρόνια εκείνα με χώρες μεγαλύτερες, πλουσιότερες, ισχυρότερες -όπως Χεταίοι – Αβύριοι- Βαβυλώνιοι- κράτη ολοκληρωτικά που έσβησαν με το πέρασμα και τη φθορά του χρόνου και τελικά εξαφανίστηκαν από το χάρτη.

Η Ελλάδα μας όμως, η μικρή αυτή χώρα, η βραχώδης και άνυδρη επιβίωσε δια μέσου των αιώνων και μάλιστα έπαιξε κατά καιρούς και ηγετικούς ρόλους στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα!

Πώς και γιατί επιβίωσε η μικρή αυτή χώρα;

Η Ελλάδα έζησε από τα ιδανικά της και από τη Δημοκρατία!

Δυστυχώς τα θεμέλια των ιδανικών πολλές φορές από τον 2ο αιώνα έχουν αρχίσει να κλονίζονται και κινδυνεύουν να γκρεμίσουν.

Μόνη ελπίδα, μας μένει η Δημοκρατία που γεννήθηκε στην πατρίδα μας στα χρόνια του Σόλωνα και του Κλεισθένη εξακόσια χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού.

Αυτή τη Δημοκρατία που εμείς διδάξαμε, στεριώσαμε και δοξάσαμε στα πέρατα της γης, ώστε οι χώρες του κόσμου να μεγαλουργούν σήμερα, πατώντας σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα που υιοθέτησαν από μας, εμείς οι ίδιοι θέλουμε να την καταστρέψουμε, να την εξαφανίσουμε.

Και τώρα εμείς οι έλληνες για ένα «ξεβόλεμα της τσέπης μας» βγαίνουμε στις πλατείες και φωνάζουμε τα τρομερά αντιδημοκρατικά συνθήματα: «Να καεί, να καεί το ……… η Βουλή».

Σκέπτεται κανείς πού θα οδηγήσει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων;

Ξέρουν άραγε ότι αυτή η Βουλή της Δημοκρατίας είναι ακριβώς εκείνη που τους δίνει τη δυνατότητα όταν δεν θέλουν αυτούς που κυβερνούν, να τους αντικαταστήσουν με το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου τους και να βάλουν όποιους αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες προτιμούν;

Ξέρει αυτός ο αγανακτισμένος λαός που σήμερα φωνάζει στις πλατείες, ότι σε πολλές άλλες χώρες μετά από τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, οδηγηθήκαμε στη λύση του «ΕΝΟΣ χαρισματικού ηγέτη», όπως των Χίτλερ - Μουσολίνι και άλλους;

Και τότε αυτοί οι -σημερινοί αγανακτισμένοι- καταργώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς μπορούν να μας πουν πώς θα καταφέρουν να μην γίνουν οι ίδιοι θύματα του ολοκληρωτισμού;

Σ’ αυτό το γενικό ξεσήκωμα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις και διαβάζουμε στον τύπο, επηρεασμένη και τρομοκρατημένη από την τροπή των πραγμάτων, πήρα τηλέφωνο και εγώ έναν σοφό νομομαθή και γνώστη της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, να ρωτήσω τη γνώμη του, καθώς και αν πηγαίνει και αυτός στο «Σύνταγμα» σαν αγανακτισμένος πολίτης. Εκείνος μου απάντησε τα εξής:

«- Όχι δεν μπορώ να συμπορευτώ με τους «αγανακτισμένους» που προβάλουν σαν κύριο σύνθημα την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών.

Ας συνειδητοποιήσουν τί σημαίνει αυτή η κατάργηση και πού οδηγεί.

Εγώ δεν θα μοιραστώ ποτέ μαζί τους αυτή την εγκληματική πορεία….!».

Και αν ρωτάτε και τη δική μου άποψη, η πρώτη μου αίσθηση απ’ όσα βλέπω και ακούω είναι ότι:

Κατανοώ και συμμερίζομαι τον συμπατριώτη μου που με τη μείωση των μισθών και συντάξεων, αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικό για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αλλά μεταξύ των διαμαρτυρομένων, είναι και συνταξιούχοι αναπηρίας, που δεν είναι ανάπηροι!

Είναι συνταξιούχοι πολυτέκνων, ενώ είναι παππούδες!...

Είναι συνταξιούχοι εθνικής αντίστασης ενώ τότε ήταν αγέννητοι!

Είναι οι αμέτρητοι φοροφυγάδες που τους κακοφαίνεται να πληρώσουν το νόμιμο φόρο τους και βγαίνουν στις πλατείες!

Είναι οι αγρότες που εισέπραξαν υπέρογκα ποσά από τα… «δανεικά» για την ψεύτικη παραγωγή που είχαν δηλώσει..…

Είναι, είναι, είναι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι μαζί με τους αληθινά πληγέντες, ενώνουν τη διαμαρτυρία τους για να περισώσουν από τα παράνομα ό,τι μπορέσουν και φωνάζουν και βρίζουν και μουντζώνουν, ενώ αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που προκάλεσαν κατά ένα ποσοστό το οικονομικό μας χάλι!.., εκτός από τα μεγάλα ψάρια!!!..

Και εγώ μετά από όσα ξέρω και βλέπω, δηλώνω ότι δεν πάω στις πλατείες!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος