Οι πολιτικοί που δεν φταίνε ποτέ και οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τα απλά

Οι πολιτικοί που δεν φταίνε ποτέ και οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τα απλά

Οι δικαστικές αποφάσεις για το αδιανόητο έγκλημα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες πολυτραυματίες μας αποκαλύπτει ακόμη μια φορά το βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας που κυριαρχεί στη χώρα. Καμία δημοκρατία δεν είναι πλήρης όταν οι πολίτες της δεν μπορούν να αντιληφθούν την εξόφθαλμη πραγματικότητα.

Οι ποινές που επέβαλε το Δικαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες ούτε ένας δεν θα μπει φυλακή, δεν οφείλονται σε παρασκηνιακές εντολές, ούτε σε μια κακή Δικαιοσύνη που καλύπτει τους ισχυρούς. Οι αποφάσεις πάρθηκαν με βάση ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Δεν μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να κάνει μια παρανομία με τη μέγιστη ποινή να προβλέπεται μέχρι ένα χρόνο και ο δικαστής να του βάλει 10 χρόνια ή ισόβια. Στην περίπτωση με το Μάτι, λοιπόν, έχουμε δυο βαρύτατα ελλείμματα.

Το πρώτο είναι ότι κόμματα, πολιτικοί αρχηγοί, δικηγόροι και στο τέλος πολίτες πετροβολούν τους δικαστές για λάθος αποφάσεις, όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να επιβάλλουν άλλες ποινές από αυτές που προβλέπονται. Ακόμα και αν εξαντλούσαν τα προβλεπόμενα χρόνια ανά ποινή (μέχρι 5) κανείς δεν θα φυλακιζόταν.

Είναι τεράστιο πρόβλημα, λοιπόν, ότι μια ολόκληρη κοινωνία από τον απλό πολίτη, μέχρι τον όποιο πολιτικό αρχηγό να μην αντιλαμβάνονται ή ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ την πραγματικότητα δημιουργώντας μια ψευδέστατη και ανυπόστατη καθημερινότητα που μόνο δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο.

Το δεύτερο είναι ότι όσα εγκλήματα και να γίνουν δεν υπάρχει καμία απολύτως ποινή για τους πολιτικούς. Το κράτος-μπάχαλο είναι δικό τους δημιούργημα, αυτοί το συντηρούν και είναι ΠΑΝΤΑ πίσω από κάθε μαζική τραγωδία. Ηλεία (87 νεκροί), Μάτι (104), Μάνδρα (24), Τέμπη (57). Ποιοι πολιτικοί θα απολογηθούν για το κράτος που σκοτώνει; Κανείς. Συνεπώς, έτσι θα πορευόμαστε. Με το κομματικό κράτος λάφυρο που δεν μπορεί να είναι αντάξιο των πολιτών που το χρηματοδοτούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti