Πώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύκολο να κατακτηθεί με... Life Style;

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 16:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύκολο να κατακτηθεί με... Life Style;

Ο κ. Κασσελάκης είναι ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιδεολογία και νοοτροπία των ιστορικών στελεχών του χώρου, ενώ ταυτόχρονα αλλοιώνει εντελώς όλες μα όλες τις βασικές αρχές που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται απαράβατες και μη διαπραγματεύσιμες.

Η εισβολή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη απίστευτα εύκολη και οφείλεται στην διάλυση αυτού του κόμματος επί Τσίπρα. Ο επί 15 χρόνια αρχηγός του, ποτέ δεν το οργάνωσε, ποτέ δεν οριοθέτησε τα ιδεολογικά όρια, ποτέ δεν άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. Ο Τσίπρας και ως αρχηγός κόμματος και ως πρωθυπουργός περιοριζόταν στους λόγους του από τα μπαλκόνια και τα μικρόφωνα, δεν ήταν άξιος για τίποτε περισσότερο.

Η τελική βαριά του ήττα στις βουλευτικές εκλογές και η αποχώρηση του έφερε στο προσκήνιο μια πικρή αλήθεια. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν πια φωτεινά πρόσωπα και κυρίως δεν υπήρχαν πια ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ πρόσωπα. Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική αιτία που οι πολίτες δεν τους ψήφισαν στις εκλογές. Η αναξιοπιστία, εξ ολοκλήρου έργο Τσίπρα.

Η ίδια ακριβώς αιτία, η έλλειψη δηλαδή αξιόπιστων, φωτεινών προσώπων έφερε και τούτο: Ένας περαστικός, που κανείς δεν γνωρίζει τι πρεσβεύει, να κερδίσει για πλάκα το κόμμα τους. Με όρους life style και μεθόδους Τραμπ. 

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο Κασσελάκης πήρε 45%, δεν έχει κερδίσει ακόμη. Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας είναι σκληρά και μπετόν απέναντι του και συγκεντρώνουν και αυτοί 46%. Η εκλογή θα κριθεί: α) από το 8% του Παππά (που παζαρεύει...) και β) από την προσέλευση της ερχόμενης Κυριακής που αν είναι μικρότερη μάλλον βοηθά τον Κασσελάκη.

Τώρα το ερώτημα είναι, όποιος και να κερδίσει με ένα 51% ή 52% τι να περιμένει από αυτόν που θα χάσει με 49%; Η διάσπαση μπορεί να μην είναι μακριά...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti