Ο Κασσελάκης φέρνει τον τραμπισμό στην Ελλάδα

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2023 16:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Κασσελάκης φέρνει τον τραμπισμό στην Ελλάδα

Ο κ. Κασσελάκης εισέβαλε σαν αερόλιθος στην πολιτική σκηνή της χώρας, αντιγράφοντας σημείο προς σημείο τον Τραμπ. Οι ομοιότητες είναι απόλυτες και στο τέλος καταλαβαίνει κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός δεν εκπροσωπεί ούτε ιδέες, ούτε ιδεολογίες, απλώς όπως ο Τραμπ έτσι και αυτός περιφέρει τον εαυτό του στα ΜΜΕ. Αυτός είναι το.... “εμπόρευμα”, τίποτε άλλο. Ας δούμε τις ομοιότητες:
- Ο Τραμπ ξεκίνησε με την φράση «είμαι αυτοδημιούργητος», για να υπονοήσει ότι οι αντίπαλοί του ζουν από την πολιτική. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε και ο Κασσελάκης. «Είμαι αυτοδημιούργητος» είπε.

- Στη συνέχεια έλεγα πως μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει τους Δημοκρατικούς - Ο Κασσελάκης λέει ότι μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

- Μετά ο Τραμπ τα έβαλε με τα ΜΜΕ που λένε ψέματα και την Δικαιοσύνη. Το ίδιο και ο Κασσελάκης που θα τους... ξεδοντιάσει.

- Τέλος ο Τραμπ έλεγε ότι είναι καλύτερος από κάθε αντίπαλο του όπως και ο Κασσελάκης που είπε ότι ξέρει καλύτερα αγγλικά από τον... Μητσοτάκη.

Τραμπ και Κασσελάκης δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ σχέδιο για οτιδήποτε. Φυσικά ούτε ιδεολογίες. Απλώς όπως ήδη προανέφερα, έχουν μια και μόνο μια τεχνική: να περιφέρουν τους εαυτούς τους, απευθυνόμενοι στα χαμηλά ένστικτα των πολιτών, κυρίως αυτών που νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

Υπάρχει όμως και μια τεράστια ποιοτική διαφορά. Ο Τραμπ επέβαλε το τίποτα που εκπροσωπεί μέσα από την ακροδεξιά στις ΗΠΑ. Ο Κασσελάκης φέρνει τον τραμπισμό μέσα από την Αριστερά, δηλαδή μέσα από έναν πολιτικό χώρο που δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιες επικίνδυνες και νοσηρές νοοτροπίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti