Τέμπη: Η ερώτηση που ποτέ δεν έγινε σωστά

Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η διάλυση του ελληνικού κράτους επιβεβαιώθηκε μια ακόμη φορά με την τραγωδία στα Τέμπη. Πλέον το ξέρουμε όλοι. Ο ακατάλληλος άνθρωπος έμεινε μόνος 4 μέρες λόγω τριημέρου. Δυο δίπλα του έφυγαν νωρίτερα κ.λπ. Εκείνο που με συγκλονίζει όμως και ειλικρινά με έχει σοκάρει είναι η στιγμή που ο μηχανοδηγός αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ξεκινά επί 17 ολόκληρα λεπτά να τηλεφωνεί για να επιβεβαιώσει ότι καλώς πάει από την γραμμή καθόδου.

Εδώ χάνεται η λογική. Παίρνει πρώτα δυο φορές τον σταθμάρχη Λάρισας, αλλά αυτός δεν του απαντά. Ψάχνει να βρει το τηλέφωνο του μηχανοδηγού της επιβατικής. Το βρίσκει, τον παίρνει αλλά αυτός του λέει ότι είναι σπίτι του, γιατί η βάρδια άλλαξε. Κάποιος άλλος οδηγεί. Παίρνει για τρίτη φορά τον σταθμάρχη και ο διάλογος είναι:
 - «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», με τον σταθμάρχη να απαντά... εκνευρισμένος: - «Αφού σου είπα, Νέους Πόρους». Προσέξτε παρακαλώ: Ο μηχανοδηγός επαναλαμβάνει το λάθος που έκανε όταν ξεκίνησε. Τότε δεν του είπε, «γιατί με βάζεις στην γραμμή καθόδου;». Αν το είχε πει, ο σταθμάρχης θα καταλάβαινε ότι είχε βάλει το τρένο στη λάθος γραμμή και θα το σταμάταγε.

Στον επίλογο πάλι δεν λέει «πάω καλά στην γραμμή καθόδου;». Ο σταθμάρχης που νομίζει ότι είναι στην γραμμή ανόδου του απάντησε αναλόγως. 

Με έχει σοκάρει το γεγονός ότι α) επί 17 λεπτά ο μηχανοδηγός πάλευε να διαπιστώσει αν πηγαίνει από την σωστή γραμμή και ένας ολόκληρος ΟΣΕ δεν είχε ένα τηλέφωνο συνεννόησης, έστω να συνομιλήσει με το άλλο τρένο. Και β) ότι ακόμα και όταν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη, δεν μπόρεσε να υποβάλλει την σωστή ερώτηση που θα απέτρεπε την τραγωδία.

Ένας άνθρωπος που είχε βαθιά ανησυχήσει, δεν μπορούσε ούτε να βρει κάποιον στην υπηρεσία του, ούτε να ρωτήσει σωστά αυτό που τον βασάνιζε...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti