Οι νέοι πήγαν στην κάλπη και διέλυσαν τον Τραμπισμό

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2022 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 Έγραφα ότι η ήττα Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν νίκη των πολιτών. Ποιων ακριβώς πολιτών όμως; Οι έρευνες δείχνουν ξεκάθαρα: Των νέων.

Οι ψηφοφόροι – και όχι μόνο στην Αμερική – απομακρύνονται από το πολιτικό μοντέλο του λαϊκισμού, αργά αλλά σταθερά. Απομακρύνονται από τους κάθε λογής «τραμπιστές» που περιφρονούν τη δημοκρατία. Και οι πρώτοι που δίνουν το σύνθημα κατά του κάθε λογής «Τραμπισμού» είναι οι νέοι άνθρωποι.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των ερευνών, μόνο οι ψήφοι των νέων απέτρεψαν την καταστροφή για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο. Μέχρι τώρα, οι νέοι μπορεί να είχαν ισχυρές πολιτικές απόψεις, αλλά σπάνια πήγαιναν στις κάλπες.

Η αύξηση της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στις εκλογές, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η λεγόμενη γενιά «Z» αποτελεί το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ. Είναι αυτοί που γεννήθηκαν μετά το 1996 και τώρα εισβάλουν ορμητικά στο πολιτικό σκηνικό. Και πηγαίνοντας στην κάλπη, συντρίβουν κάθε ανήθικο ψεύτη πολιτικό που προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή τους..

Οι έρευνες καταγράφουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα είχαν κατά μέσο όρο προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων αν είχαν ψηφίσει μόνο άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω. Όμως από το 2018 που εξελέγη πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, ώθησε πολλούς νέους κάτω των 30, να ασχοληθούν πιο σοβαρά με την πολιτική. Γεγονός που μετατράπηκε σε τεράστιο πλεονέκτημα για τους Δημοκρατικούς. Ιδιαίτερα μάλιστα για τη λεγόμενη «προοδευτική πτέρυγα» του κόμματος. Όλα τα «αστέρια» αυτής της πτέρυγας πέτυχαν σημαντικές νίκες στις εκλογές.

Το συγκαλυμμένο ρατσιστικό όραμα, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ θέλει να «φέρει πίσω» την παλιά Αμερική, έρχεται σε αντίθεση με το περιβάλλον διαβίωσης των νεότερων ανθρώπων. Μόνο το 52% των νέων είναι λευκοί, σύμφωνα με το ινστιτούτο Pew. Το ένα τέταρτο είναι Λατίνοι, το 14% έγχρωμοι.Το ένα πέμπτο έχει έναν γονέα από το εξωτερικό.

Και τέλος, μόνο το 14% της γενιάς Z πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι «καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti