Είναι πολιτική μόνο να υπονομεύεις τα πάντα;

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2022 17:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς χθες: «Ακούς από πολύ ισχυρούς ανθρώπους τα πιο κολακευτικά λόγια για τη χώρα σου. Από CEO πολυεθνικών κολοσσών, ξένους πολιτικούς και προέδρους σημαντικών πανεπιστημίων. Πιστεύουν στις δυνατότητες της Ελλάδας και θεωρούν ότι αποτελεί μια νησίδα σταθερότητας και σοβαρής, σύγχρονης πολιτικής ηγεσίας μέσα σε έναν παγκόσμιο κυκεώνα αστάθειας και χάους.

Όλοι προβλέπουν ότι η χώρα θα απογειωθεί τα επόμενα χρόνια. Νιώθεις περήφανος αλλά και ανακουφισμένος, γιατί η ελληνική κοινωνία υπέφερε πολύ για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Λες μέσα σου «βάλαμε τα χειρότερα πίσω μας, μάθαμε, φαίνεται, από το παρελθόν».
Και εκεί που τα σκέπτεσαι όλα παθαίνεις vertigo. Κοιτάς κάτω και τι να δεις; Την αντανάκλαση της ίδιας χώρας, για την οποία ένιωθες περήφανος ένα λεπτό πριν. Μόνο που είναι πιο σκοτεινή, πιο βουρκώδης και φοβιστική. Μοιάζει να εξαρτά την πορεία της από συστήματα που δεν κατανοεί ούτε ο καλύτερος «υδραυλικός των υπονόμων». Αναρωτιέσαι τελικά τι ισχύει, μπορεί να γίνουμε η Δανία του Νότου ή θα καταντήσουμε η Κολομβία (του παρελθόντος) των Βαλκανίων;".

Τι γράφει ο Παπαχελάς; Ότι υπάρχει μια αντιπολίτευση που υπονομεύει τα πάντα. Που ψευδόμενη στήνει σκευωρίες όπως η Novartis και τώρα οι δήθεν παρακολουθήσεις. Πώς πολιτεύεται χρησιμοποιώντας αδιανόητες κατηγορίες, μέχρι ότι ο πρωθυπουργός είναι παιδόφιλος. Πώς όλα αυτά τα κάνει χωρίς την ελάχιστη ηθική και κυρίως χωρίς να υπάρχει ίχνος αλήθειας ή αποδείξεων.

Και πως βουλιάζει η χώρα στον βούρκο; Όπως εξηγεί ο Παπαχελάς "ο τόπος κινείται συνεχώς μεταξύ εμφυλίων, διχασμών, καταστροφών και θριάμβων". Και συνεχίζει στο ίδιο κείμενο του: "Μπορεί να ανοίξει ένας ατέρμων φαύλος κύκλος αποκαλύψεων ή «αποκαλύψεων», (ΣΣ για τις δήθεν παρακολουθήσεις), που στο τέλος θα μας οδηγήσει σε πολιτική κρίση διαρκείας και ακυβερνησία. Με τον Ερντογάν να παρακολουθεί με σαρδόνιο χαμόγελο. Και τη χώρα να κυλάει προς τα πίσω».

Ο Παπαχελάς περιγράφει ανήσυχος την πικρή αλήθεια, αλλά εγώ δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, γι’ αυτό το τερατώδες ψέμα που θα καταλήξει στα σκουπίδια, όπως και τα προηγούμενα. Με ανησυχεί όμως ότι μια τέτοια αντιπολίτευση φρενάρει τα πάντα,, μπερδεύει τον πολίτη και κουκουλώνει τα σπουδαία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti