Το παρελθόν δεν μπορεί πολιτικά να επιστρέψει

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2022 15:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι σταθεροί αναγνώστες της στήλης θα ενθυμούνται πως όταν έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ με την (μοναδική) υποψηφιότητα Τσίπρα, είχα γράψει πως στην πραγματικότητα έγιναν για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας αρχηγός και μετά τη νέα διπλή του ήττα στις κάλπες.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ το επιβεβαίωσε. Όταν ρωτήθηκε από την κυρία Κοσιώνη τι θα πράξει εφόσον ηττηθεί και πάλι στην κάλπη (όπως το 2019) απάντησε περίπου ως εξής: "Έχω εκλεγεί για τρία χρόνια συνεπώς θα συνεχίσω μέχρι το τέλος της τριετίας. Τότε θα αξιολογηθώ και πάλι".

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν πτοείται από τις ήττες του και θα συνεχίσει ως αρχηγός τουλάχιστον έως το 2027 έτος των μεθεπόμενων εκλογών. Τότε θα έχει συμπληρώσει... 22 χρόνια στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μιας και εξελέγη το 2009! 

Η παραμονή Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το παρόν αναγκαία αφού δεν έχει εσωκομματικό αντίπαλο, ενώ είναι το πρόσωπο που ενώνει το κόμμα (χωρίς αυτόν θα γινόταν διάσπαση). Ωστόσο, υπάρχει και η αρνητική πλευρά του. Ο ίδιος όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του. Εκπροσωπεί την τοξικότητα, την παντελή έλλειψη σχεδίων και προτάσεων, τον λαϊκισμό. Η επόμενη διπλή ήττα του θα δείξει ότι με αυτόν στην ηγεσία δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εξουσία. 

Είναι λοιπόν μείζον ζήτημα να ενεργοποιηθούν δυνάμεις και πρόσωπα στον χώρο της αντιπολίτευσης ώστε να απελευθερωθεί από ένα παρελθόν που δεν μπορεί να επιστρέψει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti