Πάει για παραγραφή και η δίκη για το Μάτι;

Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2022 14:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πριν λίγες εβδομάδες, μάθαμε ότι αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Siemens. Aνατρέχοντας στο σκεπτικό της απόφασης είδαμε ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση. Απλώς για όλους τους κατηγορούμενους υπήρξε ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. Η Δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να δικάσει και όλοι απαλλάχτηκαν...

Τώρα οδεύουμε γρήγορα στην επόμενη παραγραφή που θα γίνει στη δίκη για το Μάτι. Πέρασαν πάνω από 4 χρόνια για το έγκλημα των 104 νεκρών και των δεκάδων εγκαυματιών και η Δικαιοσύνη δεν έχει βρει ακόμη κατάλληλη... αίθουσα για να δικάσει. Έτσι χθες η πρώτη μέρα της δίκης ξεκίνησε σε ένα δωματιάκι παρά τον μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων, δικηγόρων, μαρτύρων, (περίπου 300) χώρια οι δημοσιογράφοι, οι συγγενείς κ.α. 

Φυσικά η δίκη αναβλήθηκε. Θα ψάξουν λέει να βρουν αίθουσα τις επόμενες ημέρες. Θα βρουν; Κάποια στιγμή μπορεί αλλά αφού θα πάμε σε παραγραφή τι τι θέλουμε την μεγάλη αίθουσα; Εδώ παραγράφηκε η Siemens που λόγω κακουργημάτων ήταν 20 χρόνια, δεν θα παραγραφούν τα πλημμελήματα για το Μάτι που έχουν τελευταία ημερομηνία αρχές του 2026, δηλαδή σε κάτι παραπάνω από τρία χρόνια; 

Άλλωστε ξέρουμε τους υπεύθυνους. Είναι το ελεεινό κομματικό κράτος που προσλαμβάνει παντού κομματικούς, σε αυτούς δίδει αξιώματα και προαγωγές και αυτούς ποτέ δεν τους τιμωρεί όση ανεπάρκεια και να επιδείξουν. 

Ο κομματισμός δεν πρόκειται να δικαστεί στην αίθουσα, ωστόσο, η δίκη για το Μάτι είναι η βάση για να καταβληθούν αποζημιώσεις αλλά και να δικαιωθούν ηθικά άνθρωποι που υπέφεραν χωρίς να ευθύνονται για οτιδήποτε. Η δίκη πρέπει να γίνει παρά το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα που είναι ο φονιάς δεν θα παρίσταται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti