Με παλιές συνταγές δεν κάνεις πια σωστή πολιτική

Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2022 16:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Απογοήτευση αρχίζει να προκαλεί η στάση του Ανδρουλάκη για την τηλεφωνική παρακολούθηση του... Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση το ξεκαθάρισε πολύ σωστά: "Πήγαινε στην ΕΥΠ να μάθεις γιατί έγινε ότι έγινε και αν νομίζεις ότι πρέπει, πες τα δημόσια. Αλλά δημόσια ΔΕΝ λέγονται αυτά που πράττουν οι Μυστικές Υπηρεσίες".

Ο Ανδρουλάκης είπε ένα "εγώ δεν θέλω ενημέρωση στο αυτί". και ξεκίνησε ανένδοτο. Προφανής στόχος του να μειώσει τις διαρροές κεντρώων προς τον Μητσοτάκη και ει δυνατόν να δει και επιστροφές. Το προσπαθεί με μια τακτική της δεκαετίας του 80. αλλά όπως έχω ξαναγράψει ματαιοπονεί. Στο τέλος δεν θα αποκομίσει τίποτε.

Δεν είναι μια τυχαία απόφαση του Ανδρουλάκη, η κόντρα με τη ΝΔ. Την είχε αποφασίσει πριν καν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό όταν νίκησε, δεν απάντησε καν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να συναντηθούν. Ξεκίνησε πολύ γρήγορα αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όχι σε όλα) και σιγά - σιγά την δυναμώνει. 

Δυστυχώς αυτή η παλιά συνταγή σύγκρουσης, που στηρίζεται στις διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές (εμείς και οι άλλοι), δεν ισχύει πια. Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει έναν καλό διαχειριστή με προτάσεις ενώ ταυτόχρονα κοιτά και την τσέπη. Γιατί να ψάξει στα σκοτάδια της ΕΥΠ τι γίνεται με τις παρακολουθήσεις όταν αποκαλύπτεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε μέχρι υπουργούς του; 

Πέραν των εκλογικών ποσοστών που δεν θα του βγουν και πέραν του ότι έτσι ενισχύει την δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθεί να του την πάρει,. ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκσυγχρονίζει τον πολιτικό λόγο στη χώρα. Προχωρά κοιτώντας πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti