Δεν φοράμε ούτε μάσκα (με 40 νεκρούς την ημέρα)

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2022 16:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Υπήρξαν δυο (τουλάχιστον... ) φορές που οι εκτιμήσεις μου απεδείχθησαν εντελώς λάθος. Η πρώτη ήταν όταν ισχυρίστηκα πως ο Πούτιν δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία και παρέθεσα 4 λόγους που δεν θα το κάνει. Οι 4 λόγοι απεδείχθησαν αληθινοί και μάλιστα στην πράξη χειρότεροι από ότι περιέγραφα, ωστόσο ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η δεύτερη είχε να κάνει με την πανδημία. Ισχυρίστηκα ότι ο παγκόσμιος τουρισμός θα καταρρεύσει: «Πιστεύετε ότι θα ξαναπάνε 35 ε. τουρίστες στη Βενετία», έγραφα. Θεωρούσα ότι τα εκατομμύρια των νεκρών και οι πολλαπλές επιπλοκές της πανδημίας θα συνέτιζαν τον άνθρωπο. Στην πράξη απεδείχθη ότι στη Βενετία μάλλον θα πηγαίνουν... 45 εκ. τουρίστες το χρόνο!

Οι άνθρωποι, προσαρμόζονται στα πάντα και πορεύονται λες και το πρόβλημα δεν υπάρχει. Υπάρχει, αλλά το θεωρούν πια μέρος της κανονικότητας τους δεν το λογαριάζουν.

Κάνω αυτή την εισαγωγή για να σας περιγράψω την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ με την οποία αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα την πανδημία που ενώ έχει γίνει πολύ επικίνδυνη, εμείς δεν την λογαριάζουμε. Έχουμε 40 νεκρούς την ημέρα και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα. Έχουμε αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Το χειρότερο: Η νέα παραλλαγή της Covid-19 μπορεί να μολύνει τον ίδιο άνθρωπο πολλές φορές, ενώ καραδοκεί η Long Covid, που μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο με πάνω από 200 μακροχρόνια προβλήματα.

Η λύση υπάρχει και είναι η μάσκα στα πολυσύχναστα μέρη, τα συχνά τεστ και η υπευθυνότητα απέναντι στους κοντινούς μας ανθρώπους. Δυστυχώς, όλα είναι στον αέρα. Συναυλίες, πάρτι, ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναθροίσεις, όλα γίνονται λες και δεν έχουμε πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti