ΠΑΣΟΚ & καταστατικές αλλαγές

Θεσμοθέτηση των θητειών

Του Ηλία Παναγιωτακάκου

Το κατά πόσο το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα έχει επιτύχει τους στόχους του θα κριθεί από την κοινωνική απήχηση και αποδοχή.

Ένα όμως στοιχείο που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής αν και προς το παρόν περνάει στα ψιλά γράμματα είναι οι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ/ΤΟΜΕΣ που θεσμοθετήθηκαν ως στοιχείο έμπρακτης ανανέωσης και εσωκομματικής δημοκρατίας και αφορούν:
α) Την θεσμοθέτηση των θητειών στα Όργανα του Κινήματος.
β) Την θεσμοθέτηση στα Όργανα του Κινήματος, των νέων κάτω των 35 ετών ανεξαρτήτως φύλου.
γ) Σαφής διάκριση εξουσιών Κόμματος και Κράτους.

Κάποτε οι προτάσεις αυτές ήταν μειοψηφικές, όμως ότι σήμερα αποκτούν πλειοψηφική δυναμική είναι θετικό στοιχείο εκκίνησης μετά από την πρωτοβουλία που είχε το ΠΑΣΟΚ, για εκλογή Προέδρου του Κινήματος από την βάση και ακολούθησαν και τα άλλα κόμματα.

Αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο πρέπει να αποκτήσει και κοινωνική δυναμική, αρχής γενομένης από την Αυτοδιοίκηση και τους Τριτοβάθμιους Οργανισμούς (ΓΣΕΕ κλπ) με την ολοκλήρωση στις κοινοβουλευτικές θητείες.

Είναι δυνατόν μέχρις της θεσμική - νομικής /συνταγματικής κατοχύρωσης να λειτουργήσει ως στοιχείο αυτοπεριορισμού του ΠΑΣΟΚ και υπό προϋποθέσεις κατά την πρώτη φάση εφαρμογής.

Βασική προϋπόθεση του αποκεντρωμένου λόγου – κοινωνικής συμφωνία με τον λαό είναι η επιμόρφωση μελών και στελεχών μέσω του ΙΣΤΑΜΕ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι της συναντίληψης και της επιζητούμενης ενότητας και τα συνθήματα να μετεξελιχθούν σε πολιτικά μηνύματα στα κορυφαία προβλήματα και της επίλυσης τους.

Υ.Γ: Κατά τα λοιπά θεωρώ γελοίο το ερώτημα "με ποιόν θα πάτε". Ειδικά σε ένα κόσμο και σε μια εποχή διαρκώς μεταβαλλόμενη, με διαδοχικές κρίσεις και καλπάζοντα τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌ ΚΑΖΙΝΟ.

Η διαμόρφωση των κοινωνικών συμμαχιών και όπου απαιτηθεί των πολιτικών θα κριθεί από την απάντηση που θα δοθεί στο κεντρικό ζήτημα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Ή ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σε όλες τις παραμέτρους και τις θεσμικές εκφράσεις της κοινωνίας (εργασία, παιδεία, υγεία κλπ.), αλλά και στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον που αποτελούμε μέρος του ,μέσω των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων που συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η πολιτική των συμβόλων και των συμβολισμών τους δεν είναι απλή επίκληση και φωτογραφίες για τα ΜΚΔ (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης). Είναι παρακαταθήκες και δρώσα δύναμη με προβολή στο παρόν και στο μέλλον, όπου ο Πατριωτισμός και η Εθνική Λαϊκή Ενότητα είναι το αναλλοίωτο DNA με ότι αυτό σημαίνει από την γέννηση έως την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα προγράμματα δεν κρίνονται in vitro αλλά μέσα στην κοινωνική δράση όπου τα δημοκρατικά κόμματα λογοδοτούν.

Ο δημοκρατικός διάλογος στην Βουλή και στην Κοινωνία είναι ζωογόνος δύναμη για την Δημοκρατία και την ανάπτυξη της χώρας χωρίς την μεσολάβηση της όποιας διαπλοκής!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti