Η μεθόδευση: Θα χάσω αλλά θα μείνω αρχηγός

«Σίγουρα θα είμαστε πρώτο κόμμα» δηλώνει συνεχώς ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, επειδή θα χάσει και τις επόμενες διπλές εκλογές και μάλιστα με διψήφια ποσοστά - παρακαλώ θυμηθείτε τότε, ότι θα σας το έχω πει πρώτος - το ερώτημα είναι: Θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη νέα διπλή ήττα του; Όχι είναι η απάντηση δεν θα παραιτηθεί.

Τον βλέπω στην γυάλινη σφαίρα που έχω μπροστά μου και μου δείχνει το μέλλον να λέει: "Πως να παραιτηθώ όταν πρόσφατα με ψήφισε το 99,5% των μελών του κόμματος; Είμαι υποχρεωμένος για αυτούς, να συνεχίσω τον αγώνα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αν και κατάφερε να παραπλανήσει τον λαό και επανεξελέγη".

Έτσι ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει αρχηγός παρά το γεγονός ότι:
- Από το 2019 μέχρι και το 2023 θα έχει ΠΕΝΤΕ σερί εκλογικές ήττες όλες με μεγάλες διαφορές.
- Από τον Φεβρουάριο 2016 μέχρι και τις εκλογές, σε περίπου 300 δημοσκοπήσεις είναι σε ΟΛΕΣ πάντα μακράν δεύτερος.
 Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα ο μονίμως πια ηττημένος και δεύτερος κ. Τσίπρας θα είχε παραιτηθεί για να αναλάβουν άλλοι. Όμως εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα, ας του την αναγνωρίσουμε. Μπορεί να είναι αδύνατον πια να κερδίσει εκλογές, όπως χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ εύκολα θα μπορούσε να γίνει 2-3 κομμάτια. Άρα εσωκομματικά είναι χρήσιμος. Τον κρατούν για να μην διαλυθούν (ας χάνουν διαρκώς) και βλέπουν.

Αυτό το άρθρο μου θα το φυλάξω και θα σας το υπενθυμίσω την Άνοιξη του 23 όταν θα επιβεβαιωθεί. Θα το αναδημοσιεύσω. Μέχρι τότε κάποιοι θα πορεύονται με τα γνωστά ψεύδη. Ότι οι 300 δημοσκοπήσεις λένε ψέματα, ότι θα βγουν σίγουρα πρώτοι κι ας είναι 10% πίσω σε όλες τις μετρήσεις, ότι με βάζουν και τα γράφω αυτά και άλλα που προκαλούν θυμηδία. Ποτέ δεν θα αναρωτηθούν τι κάνουν λάθος και είναι κολλημένοι στο 22%. Όπως σας έχω εξηγήσει, "πάντα φταίνε οι άλλοι", ποτέ αυτοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti