Βλέποντας ξαφνικά την πικρή αλήθεια στην πολιτική...

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2022 16:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μου πήρε αρκετά χρόνια, το ομολογώ, να συνειδητοποιήσω πως λειτουργεί μονίμως το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Επί μακρόν, ανέλυα τις δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους πάνω στην επικαιρότητα και ουκ ολίγες φορές θεωρούσα ότι αυτές βασιζόντουσαν στην αλήθεια και την πραγματικότητα. Θέλοντας και μη, ήμουν υποχείριο αυτής της τακτικής τους. Τους ψήφιζα κιόλας.

Ήταν ένα σοκ, όταν έστω και αργά, κατάλαβα ότι όλο αυτό που λέγεται πολιτικό σύστημα, λειτουργούσε προσχηματικά απέναντι στην κοινωνία, ακολουθώντας πάντα, μια σχεδιασμένη τακτική παραπλάνησης που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις προθέσεις των πολιτικών και τους στόχους τους. Με έναν σαφή, ξεκάθαρο τρόπο, λες και κάποιος τράβηξε μια κουρτίνα από μπροστά μου για να δω, ξαφνικά, κατάλαβα τι κάνουν στην Ελλάδα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί. Θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω.

1. Ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία. Πως να την κερδίσουν και στη συνέχεια πως να την κρατήσουν. Για να την κατακτήσουν δεν χρειάζονται σχέδια που να αφορούν τη χώρα, τον άνθρωπο. Χρειάζεται μόνοι να ψεύδονται υποσχόμενοι οτιδήποτε θέλει να ακούσει ο πολίτης κάθε φορά. Αυτό μαζί με μια μόνιμη τακτική φθοράς του αντιπάλου που φταίει για τα πάντα. Έτσι εξηγούνται τα απίστευτα ψέματα Τσίπρα και λοιπών που φυσικά συνεχίζονται, η μέθοδος είναι ασφαλής.

2. Βόλεμα ημετέρων, πελατειακό κράτος. Παίρνοντας την εξουσία, έχουν και τα κρατικά ταμεία. Μοναδική τους έγνοια είναι να προσλάβουν σε αργομισθίες κομματικά στελέχη και να επινοήσουν προγράμματα χρηματοδότησης (με ευρωπαϊκά χρήματα) για να κρατούν σε ομηρία τους ψηφοφόρους. Παράλληλα να ευνοήσουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες που χρόνια χρηματοδοτούν το κόμμα και ήρθε η ώρα να ρεφάρουν.

3. Κανένα σχέδιο. Πάρα τα 500 δισ. ευρώ που έπεσαν στην Ελλάδα, δρόμοι, τρένα, λιμάνια, το 90% των υποδομών είναι 40 χρόνια πίσω. Μήπως αν τα έφτιαχναν θα τους ψήφιζαν; Όχι και το ξέρουν. Για παράδειγμα, όταν το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε στον κρατικό ΟΤΕ τα 4ωρα για να δουλέψει το παιδί σου οκτώ μήνες, εξασφάλιζε ψήφους. Καλύτερο από το να φτιάξουν τους δρόμους προς το χωριό σου.

4. Δεν θέλουν να αλλάξουν. ΟΛΑ τα κόμματα έχουν αποδεχθεί αυτό το φαύλο, κλεπτοκρατικό πολιτικό σκεπτικό και το συνεχίζουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να υπόσχονται και να λένε ψέματα (αφού τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν συντονιστεί μαζί τους και αναπαράγουν αυτό το τίποτα), από το να εργαστούν για τη χώρα. Επιπλέον και οι ίδιοι οι πολίτες, είναι πια εγκλωβισμένοι στον ψεύτικο κόσμο κομμάτων - ΜΜΕ και δίνουν την ψήφο τους μέσα από αυτή την χυδαία εικονική πραγματικότητα. Νομίζουν ότι αξιολογούν την αλήθεια των πραγμάτων ενώ βιώνουν τα απόλυτο ψέμα..

Αν τώρα εμφανιστεί ο Ιησούς Χριστός και αποφασίσει να κηρύξει το λόγο του Θεού στη χώρα μας για να την αλλάξει, θα τα καταφέρει; Όχι. Κανείς δεν θέλει να αλλάξει η Ελλάδα της στασιμότητας και του κρατισμού. Πολιτικοί. πολίτες και ΜΜΕ δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Μοιάζει όλοι να είναι βολεμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti