Όπως το είχε γράψει τόσες φορές: Εκλογές την Άνοιξη

Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2022 16:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι πιστοί αναγνώστες της στήλης θα ενθυμούνται ότι σχεδόν 10 φορές με ισάριθμα άρθρα μου, βεβαίωνα ότι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο του 2023. Ξεκίνησα μοναχικά να υποστηρίζω αυτή την πεποίθηση μου από το 2020, όταν δεκάδες αναλυτές πρόβλεπαν πρόωρα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές γιατί έχει ποσοστά κοντά στο 40% και θα κερδίσει εύκολα «σβήνοντας» την απλή αναλογική.

Επανερχόμουν κάθε χρόνο με αντίστοιχα άρθρα, όταν οι ίδιοι αναλυτές αλλά και πολιτικοί, πρόβλεπαν πάλι εκλογές. Δεν είμαι μάντης. Απλώς εξηγούσα αυτά που έβλεπα μπροστά στα μάτια μου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πολιτικός παλαιάς κοπής και δεν βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από τους θεσμούς. Επιπλέον είναι ειλικρινής.

Επίσης, οι διπλές εκλογές θα κρατήσουν δυο μήνες και δεν υπήρξε ποτέ μια ήσυχη περίοδος ώστε να γίνουν. Όπως έχω γράψει τόσες φορές, οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή και λίγο νωρίτερα (Μάρτιο) γιατί δεν μπορεί η χώρα να είναι σε διπλές κάλπες μέσα στο καλοκαίρι. Τέλος, εξηγούσα ότι ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι τότε θα έχουν περατωθεί όλες οι κρίσεις, θα φανεί το κυβερνητικό έργο, θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη στα ποσοστά του και θα πάρει αυτοδυναμία.

Γιατί τα υπενθυμίζω όλα αυτά και σήμερα; Γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανήγγειλε επίσημα στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ότι οι εκλογές θα γίνουν «την Άνοιξη του 2023». Βέβαια παρά την νέα διαβεβαίωσή του πάλι λένε ότι «μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές», αλλά ποιος να τους πιστέψει πια;

Θα επαναλάβω λοιπόν ότι σήμερα τα ΜΜΕ της χώρας φαντάζουν ανίκανα να αξιολογούν, να κατανοούν, να προσφέρουν την ενημέρωση που χρειάζεται ο πολίτης. Σκεφθείτε μόνο πόσες εκατοντάδες ώρες χάθηκαν μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων μιλώντας και γράφοντας για πρόωρες εκλογές που ήταν ΒΕΒΑΙΟ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Τι να πει κανείς…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti