Παραμυθιών Γωνιά: Νεοβάρβαροι

Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2022 12:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κιμ, Κιμ, Κιμ
Πάτα το κουμπί
Και γύρισέ μας πίσω
Στη λίθινη εποχή
Σύνθημα στον τοίχο

Είναι να φοβάσαι ό,τι το νέο. Κάτι κρύβεται πίσω του, πρωτόγνωρα βάρβαρο.

Κινδυνεύουμε, από τους νεόπλουτους όπου γης, που χωρίς καμιά συστολή μπορούν να κάνουν τα πάντα, για να αποκτήσουν χρήμα. Πρότυπα έχουν να διαλέξουν. Οι ολιγάρχες, της συμμορίας του Λένινγκραντ, έχουν δείξει το δρόμο. Προστάτης τους, ο χριστιανός ορθόδοξος και εγκληματίας και πολέμου, Πούτιν!

Είναι να φοβάσαι τους νεοναζί, όχι μόνο λόγω της απέραντης βλακείας τους, αλλά γιατί τους χρησιμοποιούν τα καθεστώτα για να υπάρξουν.

Με πρόσχημα τον εθνικισμό, σε εποχή παγκοσμιοποίησης που οι ίδιοι δημιούργησαν (τι τραγική ειρωνεία!) προβαίνουν στις πιο οργανωμένες, απάνθρωπες πράξεις υποτίθεται υπέρ του έθνους.

Τα πολιτικά κόμματα, κατόπιν τους περιθάλπουν και τους υποδέχονται στα επιτελεία τους, καθότι κουβαλούν ψήφους.

Κόμματα, του λίγο απ’ όλα, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια της όποιας λεγόμενης δημοκρατίας.

Απ’ την άλλη, τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, ιδιοκτησία πλουσίων και φερέλπιδων, που τα έχουν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, έχουν δημιουργήσει και μια άλλη κοινωνικά αμόρφωτη τάξη, που ακούει στο όνομα: νεοχαζοί.

Τα δίκτυα, μέχρι πνιγμού, κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν και τα βρόχια στο λαιμό κάθε νεοπολίτη.

Νεοπολίτης! Τι χρήσιμος όρος!

Σε όλο αυτό, λοιπόν, το οικοδόμημα της παραφροσύνης κατοικούμε όλοι μας ως νεοβάρβαροι.

Ο διχασμός, που με κάθε τρόπο σπέρνεται και η ανέχεια, διευκολύνουν τη διαφθορά και εισάγουν τη βία στην καθημερινότητα.

Και τα χειρότερα έρχονται.

Οι νέες γενιές θεωρούν όλο αυτό κανονικότητα!

Όπως κανονικότητα θεωρούν και οι ρώσοι στρατιώτες να ζουν σαν αγρίμια στο παγωμένο ατσάλι των τανκς, να μην ξέρουν γιατί είναι εκεί, γιατί σκοτώνουν ή γιατί θα σκοτωθούν.

Όπως κανονικότητα είναι πια οι πρόσφυγες, που επειδή είναι λευκοί ονομάζονται έτσι. Αν ήταν μελαμψοί, κίτρινοι, μαύροι θα λέγονταν λαθρομετανάστες!

Τόση υποκρισία και τόση βλακεία.

Όπως κανονικότητα είναι τα παιδιά μας να μην έχουν ελπίδα για κανένα μέλλον παρά μόνο αυτό της φρίκης.

Κανονικότητα είναι οι απαθείς βολεμένοι να αντιπαθούν τους αβόλευτους, αν τους χλευάζουν και να τους χρεώνουν με όλα τα ακατανόητα για αυτούς. Και το κακό συνεχίζεται, αφού μέσα σε αυτό το βαρβαρισμό που ισοπεδώνει ψυχικά και υλικά, οι άνθρωποι βρίσκουν «λύση» μέσα σε τόνους ψυχοφάρμακα και ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες, που δεν αναφέρονται πουθενά.

Χρειάζεται εξέγερση και αυτή δε μπορεί να είναι άλλη, παρά πρωτίστως πνευματική.

Αλλά ποιος έχει διάθεση για γράμματα, αφού αυτά δεν διαφημίζονται και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν χρόνια ζουν σε κρησφύγετα με μόνο τους όπλο την Αρετή και την Τόλμη, όπως προστάζει ο έτερος εθνικός, Ανδρέας Κάλβος.

Μα πού να τρέχουμε τώρα να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει αρετή, να τρέχουμε για μια λέξη;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti