«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2022 11:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία μακρινή χώρα ζούσε ένας γκρινιάρης κι αλαζόνας βασιλιάς, ο οποίος κάθε μέρα ζητούσε από τους ράφτες του να του ράβουν καινούργια ρούχα για να εντυπωσιάζει τους υπηκόους του…
*
Θα γνωρίζετε, βέβαια, το διάσημο αλληγορικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα». Ένα από τα ηθικά διδάγματα της ιστορίας του Δανού παραμυθά είναι πως συχνά οι άνθρωποι διαθέτουν επιλεκτική μνήμη, ερμηνεύοντας συγκεκριμένες καταστάσεις ανάλογα με τις περιστάσεις, παρουσιάζοντάς τες με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν. 

Στις 14/2 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς οι δύο από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να απέχουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χυδαίες και εξυβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Δήμαρχος εναντίον τους κατά την συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου ‘22. 

Σε ανακοίνωσή του μία ημέρα έπειτα ο κ. Δήμαρχος, κατηγορώντας τις παρατάξεις που δεν προσήλθαν, έκανε λόγο για «μέγιστη θεσμική εκτροπή»! Αφ’ ενός ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, εντός ενός πολιτικού και δημοκρατικού πλαισίου, με οποιονδήποτε δόκιμο τρόπο κρίνει. Αφ’ ετέρου είναι τουλάχιστον ασόβαρο ο κ. Δήμαρχος να καταγγέλλει θεσμική εκτροπή όταν ο ίδιος και η παράταξή του έχουν ουκ ολίγες φορές υποπέσει σε θεσμικά ατοπήματα κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα διετούς -περίπου- θητείας τους. Παραθέτω παρακάτω κάποια σχετικά περιστατικά:

– Στις 16-04-2020 ανακλήθηκε παρατύπως από τη «Διαύγεια» η απόφαση υπ. αριθ.66/14-04-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, εν αγνοία του Δ.Σ. και του Προεδρείου! Ύστερα από επίμονες αντιδράσεις δημοτικών Συμβούλων για την αυθαίρετη ενέργεια της δημοτικής Αρχής, το ζήτημα συζητήθηκε τρείς μήνες έπειτα, στις 29 Ιουλίου, στο Δ.Σ. Σπάρτης με θέμα «Περί ανάρτησης στο πρόγραμμα Διαύγεια της αριθ.66/14-04-2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου». Για το εν λόγω ζήτημα σας παραπέμπω σε σχετικό, αναλυτικό άρθρο μου, που δημοσιεύθηκε στον «Λ.Τ.» στις 15-8-2020 [αρ. φ. 5938] με τίτλο «Περίσσευμα κι έλλειμμα Δημοκρατίας».

– Στη συνεδρίαση της 2ας-2-2022, η κα. Πρόεδρος του Δ.Σ., λησμονώντας πως όσο προεδρεύει καταθέτει την παραταξιακή της «ταυτότητα», επανέλαβε τετράκις την λέξη «κωλοτούμπα» σχολιάζοντας άκομψα την τοποθέτηση επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης, δίνοντας με την συμπεριφορά της την εντύπωση πως λειτουργεί ως πρόεδρος παράταξης κι όχι ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

– Στις συνεδριάσεις της 1ης-12-2021 και της 14ης-2-2022 του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας, η κα. Πρόεδρος επέτρεψε στον κ. Δήμαρχο να τοποθετηθεί και να προβεί σε ανακοινώσεις, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. Σύμφωνα με το άρθρο 7 (παρ. 2) του κανονισμού [βλ.: diavgeia.gov.gr, ΑΔΑ: ΩΕΩΑΩ1Ν-ΘΜΧ], «Αν μετά την παρέλευση των 20 λεπτών δεν υπάρχει απαρτία ο Πρόεδρος ανακοινώνει τη ματαίωση της συνεδρίασης. Για τη ματαίωση συντάσσεται πρακτικό». Η λέξη «ματαίωση», δηλαδή η οριστική ακύρωση μιας προγραμματισμένης δραστηριότητας, δεν επιδέχεται παρερμηνείας.  

Είναι αστείο, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος να μιλά για «θεσμική εκτροπή». Φευ! Ο βασιλιάς είναι γυμνός...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti