Εμβολιάζονται για να πάνε στα μπαρ

Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2021 12:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπεις ότι μετά τα μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων, δεκάδες χιλιάδες σπεύδουν καθημερινά να εμβολιαστούν. Και είναι θλιβερό διότι δεν εμβολιάζονται επειδή θεωρούν ότι κινδυνεύει η υγεία τους. Εμβολιάζονται για να μπορούν να μπαίνουν στα κλαμπ, τα καφέ και τα γήπεδα.

Η συνωμοσιολογία και η μπουρδολογία είναι λοιπόν πάντα εδώ και αν θέλετε ένα από τα πολλά παραδείγματα ιδού: Αρνητής που κατέληξε στο νοσοκομείο και χρειαζόταν οπωσδήποτε οξυγόνο, όταν έμεινε μόνος, πέταξε τα σωληνάκια και έφυγε.

«Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε ακούσει κάποιες “συμβουλές”» είπε ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής στη Β' ΜΕΘ στο "Παπανικολάου", όπου έγινε το περιστατικό.

Τώρα ζούμε έναν δεύτερο γύρο απόρριψης του εμβολίου. Τι λένε οι αρνητές; Ότι και με το εμβόλιο νοσείς, ενώ δεν υπάρχει ανοσία αγέλης όπως μας έλεγαν οι επιστήμονες.
Ξεχνούν ότι η αρχική αξιολόγηση της πανδημίας είχε να κάνει με έναν ιό που όντως τα εμβόλια τον αντιμετώπιζαν και αν υπήρχαν εμβολιασμένοι στο 70% η πανδημία θα ελεγχόταν. Όμως ήρθε η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να αλλάξει τα δεδομένα. 

Είναι πιο γρήγορη στη μετάδοση και πλέον υπολογίζεται ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 90% της κοινωνίας για να περιοριστεί. Στο μεταξύ δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων νοσεί ήπια και δεν πεθαίνει.

Τέλος ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν επιβάλλεται η μάσκα παντού. Να την φορούν υποχρεωτικά όλοι σε συναθροίσεις. Να δοθεί στην κοινωνία το μήνυμα ότι ακόμα και αν εμβολιαστείς πρέπει να προσέχεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti