Χτίζοντας ανοσία με πολλούς καθημερινούς θανάτους

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 17:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα χτίζει πλέον το τείχος ανοσίας με τη νόσηση των αντιεμβολιασμένων και τους πολλούς καθημερινούς θανάτους τους. Είναι η παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει πια κανένας άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα ρεσιτάλ κινήσεων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού: Έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια του, όταν δεν υπήρχε εμβόλιο. Στη συνέχεια έφερε από τις πρώτες χώρες το εμβόλιο και το παρέχει εντελώς δωρεάν, οργανώνοντας μοναδικά την πρόσβαση στα Εμβολιαστικά Κέντρα. Και τέλος με καμπάνιες, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της προφύλαξης (χέρια-αποστάσεις- μάσκα) και του εμβολιασμού.

Το ρεσιτάλ έφτασε όμως στα όρια του αν δει κανείς τους αριθμούς: Σήμερα εμβολιάζονται καθημερινά με την πρώτη δόση μόλις 7.500 πολίτες, την ώρα που συνολικά έχουν εμβολιαστεί 6.510.000 πολίτες. Δηλαδή αρνούνται να εμβολιαστούν σχεδόν 3.000.000 Έλληνες. Η Ελλάδα έχει το χειρότερο σκορ από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου αν και είχε ξεκινήσει από την πρώτη θέση.

Γιατί τόσοι πολλοί δεν εμβολιάζονται; Γιατί ακόμη και γιατροί, καθηγητές ιατρικής, υπονομεύουν το εμβόλιο. Γιατί στο Διαδίκτυο η ψευδολογία πείθει πολλούς. Γιατί στα ΜΜΕ επαναλαμβάνονται οι ειδήσεις των ελάχιστων συνεπειών ενός εμβολίου, μεγιστοποιώντας ένα ασήμαντο στατιστικό δεδομένο.

Η κυβέρνηση έχει καταγράψει πλέον αυτή την πραγματικότητα που μάλιστα συνοδεύεται από διαδηλώσεις, ύβρεις, αποθεώσεις αντιεμβολιαστών κ.ο.κ. Έτσι αποφάσισε να δώσει πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους που μπορούν να κινηθούν πια λες και δεν υπάρχει πανδημία. Είναι η τελευταία της ελπίδα μήπως ένας αριθμός αντιεμβολιαστών αποφασίσει να εμβολιαστεί.

Δείτε τώρα τους αριθμούς: Κάθε μέρα έχουμε 2.500 κρούσματα και 35-40 νεκρούς. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πεθάνουν άλλοι 3.000 συνάνθρωποι μας. Οι μεν εμβολιασμένοι γιορτάζουν την επιστροφή στην κανονικότητα, οι δε ανεμβολίαστοι διαδηλώνουν γιατί τους αποκλείουν από αυτήν. Οι 40 νεκροί είναι πια κάτι φυσιολογικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti