Δεν είναι εύκολο να νικηθεί η πανδημία...

Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2021 16:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια: Έχουμε μπλέξει για τα καλά με την πανδημία και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει, πότε θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτήν. Τα προβλήματα είναι πλέον συγκεκριμένα:

-Τα εμβόλια καλύπτουν ένα 80%-90% των εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι στα 5.000.000 Ελλήνων που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις ένας πολύ μεγάλος αριθμός (πάνω από 600.000 χιλιάδες) είναι σαν να μην έχουν εμβολιαστεί και κινδυνεύουν να καταλήξουν στις ΜΕΘ, ακόμη και να πεθάνουν.

-Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και έχουν πλέον προστασία, είναι εύκολο να μολυνθούν και πάλι και μάλιστα να ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ σε άλλους τη νόσο. Μάλιστα για πολλούς θα πρέπει να υπάρξει και τρίτο εμβόλιο.

-Τα ατομικά μέτρα προστασίας με βασικότερη την χρήση μάσκας έχουν σχεδόν καταργηθεί με αποτέλεσμα η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να έχει την δυνατότητα μιας ξέφρενης διάδοσης τις επόμενες εβδομάδες.

-Οι πάσης φύσεως διστακτικοί στο να εμβολιαστούν, ενισχύουν την τοξικότητα της πανδημίας καθυστερώντας σημαντικά την επιστροφή της κανονικότητας. Αυτός ο δισταγμός είναι και ανθρώπινος και φυσιολογικός, ποτέ οι άνθρωποι δεν θα συμφωνήσουν 100% σε οτιδήποτε.

Τα παραπάνω ενισχύουν αυτό που πολλές φορές έχω γράψει: Κυριαρχεί πλέον η ατομική ευθύνη, είσαι εσύ αυτός που πρέπει να αποφασίσει πως θα προστατεύσει τον εαυτό του και πως δεν θα γίνει αιτία να μπλέξει κάποιος αθώος συνάνθρωπος. Ωστόσο, τι μας λέει η είδηση ότι έχασε τη ζωή του ο 28ος κατά σειρά ανεμβολίαστος τραυματιοφορέας;
Μας λέει ότι ο κάθε ένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του. Αλλά τελικά όχι μόνο για τον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti