Κοινή η διαπίστωση ότι αδυνατούν να κυβερνήσουν

Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 15:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η καταβύθιση της αντιπολίτευσης στα χαμηλά των δημοσκοπήσεων δεν έχει να κάνει μόνο με τις ύβρεις και τα ψεύδη που καθημερινά εξαπολύει για να φθείρει την κυβέρνηση. Κυρίως έχει να κάνει με την βεβαιότητα ότι είναι εντελώς ανίκανη (και επικίνδυνη) να κυβερνήσει. 

Βγαίνει ο αρχηγός της και δηλώνει ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) που τον ξεκινά η κυβέρνηση, θα... κατασκευαστεί από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (!) και δεν θα έχει διόδια. Και τι αποκαλύπτεται στη Βουλή; Ότι μετά από 5 χρόνια στην εξουσία δεν είχαν ούτε μελέτες για το έργο. 

Ένα άλλο συγκλονιστικό παράδειγμα της κυβερνητικής αδιαφορίας και ανικανότητας τους, ήταν ή μόνιμη απόρριψη κάθε πρότασης να γυριστεί στην Ελλάδα μια ταινία. Λόγω γραφειοκρατίας, δεν τους απαντούσαν ποτέ. Έρχεται αυτή η κυβέρνηση και τι κάνει; Δίδει φορολογικές απαλλαγές και γρήγορες εγκρίσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη εγκριθεί 140 παραγωγές.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στη κινηματογράφηση», λέγει ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Bloomberg, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις νέες παραγωγές. Αυτό, δίνει μια σημαντική ανάσα για την Ελλάδα που κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη που ξεπερνά το 15%. 

Επιπλέον, οι παραγωγές ταινιών θα κάνουν καλό και σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως είναι τα εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, οι παραγωγές δεν αφορούν μόνο ταινίες αλλά και παραγωγές βιντεοπαιχνιδιών. 

Να τι βλέπει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων λοιπόν. Σήμερα, συμφωνείς δεν συμφωνείς, η χώρα κυβερνάται και υπάρχουν σχέδια σε κάθε τομέα. Πριν δεν ήξεραν κάθε πρωί που ξυπνούσαν τι θα κάνουν μέχρι το μεσημέρι. Και παραμένουν έτσι: Χωρίς διόδια ο ΒΟΑΚ. Το λες κι όποιος σε πιστέψει. Και οι μελέτες; Ε, τις μελέτες ας τις κάνουν αυτοί που κυβερνούν σήμερα. Ας κάνουν και το έργο και το εγκαινιάζουμε εμείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti