Περί Άρνησης

Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2021 13:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με το παρόν άρθρο δεν θέλω ν’ αναφερθώ στο αν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι καλό κι αν πρέπει να το κάνετε ή όχι. Θέλω ν’ αναφερθώ στο δικαίωμα της άρνησης που έχει νόμιμα από το Σύνταγμα ο καθένας και στα χαμογελαστά τερτίπια του πρωθυπουργού, που προσπαθεί να μας πείσει με κάθε τρόπο να σπεύσουμε στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει ελευθερία ενημέρωσης, αφού δεν ακούγεται η αντίθετη άποψη, αυτή που θα οδηγήσει τον κόσμο να κρίνει και ν’ αποφασίσει. Όλα τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί προτρέπουν, για να μην πω διατάζουν, να εμβολιαστούμε. Πουθενά δεν ακούγεται η φωνή των λεγόμενων αρνητών, (ψεκασμένων, κατά τον πρωθυπουργό).

Για ποια ελευθερία μιλάμε; Τα ΜΜΕ θυμίζουν Στάλιν, Χότζα, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Φυσικό είναι το μυαλό μας να πάει στο πονηρό, φανταζόμαστε δηλαδή ότι γι’ αυτό το σκοπό έχουν διατεθεί χρήματα κι ίσως κάτω από το τραπέζι. Μακάρι να είναι μόνο υποψία.

Παρόλα αυτά όμως μόνο το 30% του Ελληνικού λαού έχει εμβολιαστεί. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό κι ούτε κατέχω την επιστημονική γνώση για να υποστηρίξω το ένα ή το άλλο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν πείθει. Προσπαθεί με το καλό στην αρχή, κι ελπίζω να μην αλλάξει στάση, αλλά οι προσπάθειές του σκοντάφτουν, αφού ούτε το ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματός του δεν έχει καταφέρει να πείσει. Ήδη με τα καινούργια μέτρα έχει αρχίσει να εισάγει καινά ήθη στην Ελληνική κοινωνία, ξένα προς εμάς.

Έφτασε στο σημείο να πληρώνει τους νέους να εμβολιαστούν, στην ουσία όμως προσπαθεί να τους αφαιρέσει την κρίση και την απόφαση. «Κάντε αυτό, κι εγώ θα σας ανταμείψω». Είναι σωστά πράγματα αυτά;

Αντί να τους πείσει με επιχειρήματα, να τους κάνει να σκεφτούν, φτάνει στο σημείο να δωρίζει ένα φτηνό μπαξίσι, κάτι σαν χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Έτσι λοιπόν θέλει τη νεολαία μας; Αυτή που ήταν πάντα μπροστάρισσα στους κοινωνικούς αγώνες; Να την μάθει να τα παίρνει, χωρίς να σκέφτεται και ν’ αποφασίζει αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή λάθος; 

Να με συγχωρείτε, αλλά αυτή την κίνηση την βλέπω μόνο σαν ξεφτίλα, κάτι σαν να θέλει να πιονοποιήσει τη νεολαία. Τα παιδιά έχουν (ακόμα) μυαλό και κρίνουν και να είστε σίγουροι ότι θα πράξουν το σωστό, χωρίς να χρειάζεται να πληρωθούν γι’ αυτό, (σιγά τα λεφτά). Ας μη λοιπόν εισάγει ήθη άγνωστα σε μας.

Ο πρωθυπουργός έκανε κι άλλη μια ζαβολιά. Πρότεινε τη ρουφιανοκάρτα που θα κατέχουν όσοι εμβολιαστούν, βάσει της οποίας τα προνόμια θα τρέχουν από τα μπατζάκια τους. Το κακό είναι ότι την εισήγηση αυτή την αποδέχτηκαν οι ηγέτες της ΕΕ, κι έτσι τώρα, αν δεν έχεις εμβολιαστεί, θα είσαι από τη μια δακτυλοδεικτούμενος κι από την άλλη δεν θα μπορείς να μπεις σε κλειστούς χώρους, κινηματογράφους κ.α.
Άντε, βρε παιδιά, εμβολιαστείτε να τελειώνουμε. Αφού έτσι θέλουν τ’ αφεντικά μας, για να το ζητάνε με τόση ζέση, δίκιο θα έχουν. Κάτι θα ξέρουν πιο πολύ από εμάς. Εμπιστευτείτε τους, έτσι για το σινεμά ρε γαμώτο…

Το δεύτερο μέτρο της κυβέρνησης άγει προς διχασμό τον Ελληνικό λαό και καλό θα είναι να το πάρει πίσω. Μιλάμε για τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους και θα έχουν πληρότητα 85%, (μπράβο στον καλό καταστηματάρχη), και σ’ αυτά που θα δέχονται και ανεμβολίαστους με τη μισή όμως πληρότητα, (έτσι, για να μάθεις, κακέ καταστηματάρχη). 

Μου θυμίζει το απαρτχάιντ στη Νοτιοαφρικανική Ένωση και στις ΗΠΑ, όπου οι μαύροι απαγορευόταν να μπουν στα λεωφορεία με τους λευκούς κ.α. Εκεί λοιπόν θα μας οδηγήσει ο αγαπητός, (κατά τα άλλα), πρωθυπουργός; Γι’ αυτό τον ψηφίσαμε; Για να μας χωρίσει;

Ναι, θα μου πείτε, αφού δεν βάζετε μυαλό, πρέπει να τιμωρηθείτε. Όχι και πάλι όχι. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να πείσει ότι πρέπει να βάλουμε μυαλό, κι όχι να μας εξαναγκάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν δεν μπορεί να το κάνει, αυτό σημαίνει ανικανότητα και καλό θα είναι ν’ αφήσει το τιμόνι σε κάποιον άλλο καπετάνιο.

Ας θυμηθούμε τον Καποδίστρια με τις πατάτες. Πόσο έξυπνα φέρθηκε. Μήπως εξανάγκασε τους Έλληνες να τις φάνε; Μήπως έδωσε χρήματα σ’ όσους τις έφαγαν; Βάλτε λοιπόν το μυαλό σας να δουλέψει και πείστε το 70% του Ελληνικού λαού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, γιατί δεν σας βλέπω να συνεχίσετε για πολύ να είστε ένοικοι του Μαξίμου.
  Πάντως, μεταξύ αστείου και σοβαρού, προτείνω στους λεγόμενους αρνητές, που αποτελούν το 70% των ψηφοφόρων, να κατέβουν με δικό τους κόμμα στις επόμενες εκλογές. Το σίγουρο είναι ότι θα σαρώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti