Παραμυθιών Γωνιά: Το δικό μας ‘21

Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2021 12:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τους παλιούς μου φίλους καλώ με σημαίες και με αίματα…
Οδυσσέας Ελύτης

 

Ήρθε ο καιρός να υψώσουμε το δικό μας ανάστημα απέναντι σε αυτήν την ανηθικότητα και τη διαστρέβλωση των πάντων που μας έχει επιβληθεί.

Ήρθε ο καιρός να λειτουργήσουμε με βάση τον άνθρωπο και τις πανανθρώπινες διαχρονικές του αξίες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την Πολιτική, που μικροσκοπικά ανθρωπάκια καμώνονται τους άρχοντες περιστοιχισμένοι από κάθε είδους σαπίλα.

Να πιάσουμε το νήμα, την κλωστή, από εκεί που την άφησαν οι προγενέστεροι και με περισσή σοφία, σεβασμό και αξιοπρέπεια την παρέδωσαν στους αιώνες μέσα από κάθε είδους τέχνη.

Ο καιρός δεν μπορεί να περιμένει. Η βία τρέφεται από την αμάθεια, τη μη εμπιστοσύνη και την αναξιοπιστία της λεγόμενης πολιτικής ζωής. Τα χειρότερα κάθε μέρα πληθαίνουν με απίστευτες ακρότητες και οι ταγοί της εξουσίας ανέμελα, νοιάζονται μόνο για το πολιτικό τους μέλλον. Η φτήνια τους δεν έχει όρια.

Όλο και περισσότερες φωνές ανά τον κόσμο, βρίσκουν τρόπο να μιλήσουν και να ακουστούν για αυτά που συμβαίνουν, παρά τον διαρκή πόλεμο των τηλεοπτικών δελτίων που παρουσιάζουν μόνο ό,τι συμφέρει τις ανώνυμες αυτές εταιρείες.

Δεν πάει άλλο! Η δημοκρατία έχει μετατραπεί σε θυμοκρατία. Κινδυνεύουμε από άξεστους, αμόρφωτους, ιδιοτελείς, απάνθρωπους τυράννους.

Τα γράμματα και οι τέχνες είναι η μόνη ελπίδα. Καλλιεργούν, δε διχάζουν, δίνουν όραμα, παρηγορούν, προτρέπουν και εγγυώνται ανθρώπινα ιδανικά και πανανθρώπινες πράξεις. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις που εξουσιάζονται από τα φαντάσματα των αγορών. Αχυράνθρωποι, φερέφωνα αιμοσταγών πολυεθνικών.

Το δικό μας ’21 μπορούμε να το ζήσουμε με «λογισμό και μ’ όνειρο», στο νησί του εθνικού μας ποιητή αυτό το καλοκαίρι. Για ένα μήνα, 15 Ιουλίου-15 Αυγούστου, συν γυναιξί και τέκνοις όλοι καλοδεχούμενοι, σε έναν χώρο που εξασφαλίζει διαμονή και σεμινάρια-εργαστήρια για το παραμύθι, τον Καραγκιόζη, την ποίηση, το τραγούδι, το χρονογράφημα, τη θεατρική γραφή.

Όσοι πιστοί καλοδεχούμενοι για να πράξουμε με σιωπή και να σκεφτούμε με λόγο.

Τις απορίες μας μπορούμε να τις μοιραστούμε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti