Τι θα είχε κερδίσει αν είχε κάνει εκλογές; Τίποτα

Τετάρτη, 26 Μάιος 2021 14:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η μόνιμη συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι πάντα μια απόδειξη πως στο πολιτικό σύστημα οι περισσότεροι, ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί πως σκέπτεται και ενεργεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κάνει εκλογές όχι μόνο γιατί θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο (πανδημία σε εξέλιξη, Τουρκία σε ένταση, οικονομία σε ύφεση κ.λπ.) αλλά κυρίως διότι θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο παλαιοκομματισμός της μεταπολίτευσης έχει τελειώσει γι’ αυτόν.

Η εποχή που κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ έκοβαν και έραβαν εκλογικούς νόμους στα μέτρα τους και έκαναν εκλογές 24 ώρες μετά την διάψευση τους, έχουν τελειώσει για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα μήνυμα του προς τους πολίτες. 

Αλλά ας το δούμε και πρακτικά. Τι θα είχε κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης αν είχε κάνει πέρυσι τον Μάρτιο εκλογές όπως τον προέτρεπαν ακόμα και υψηλά στελέχη του; Τίποτε. Σήμερα θα ήταν δυόμισι χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές (!), θα είχε και την ταμπέλα του παλαιοκομματικού οπορτουνιστή που ρίσκαρε τη χώρα.

Τώρα τι έχει ο κ. Μητσοτάκης; Έχει δυο ακόμη χρόνια διακυβέρνησης. Είναι πάντα 15% μπροστά στις δημοσκοπήσεις και στο 50% σαν καταλληλότερος πρωθυπουργός. Και ακόμη έχει όλο τον χρόνο να αξιολογηθεί όχι με βάση την διαχείριση κρίσεων (που τα πήγε καλά), ή με την διεθνή αξιοπιστία που απολαμβάνει πια η Ελλάδα. Έχει το χρόνο να αξιολογηθεί για το πως, πάνω στα 72 δισ. ευρώ που έρχονται από την ΕΕ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ λειτουργικά και θεσμικά μια χώρα με άθλιο δημόσιο και εμμονή στην φαυλότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, ακριβώς γιατί δεν εκφράζει τον παλαιοκομματισμό που έχει κουράσει μεγάλο ποσοστό των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland