Παραμυθιών Γωνιά: Ιδεολογία καλάσνικωφ

Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είμαι κουτός και με τρομάζεις
Σταύρος Κουγιουμτζής

Είμαι έξω φρενών! Ξέρεις τι είναι, να πηγαίνει η υπέργηρη γριούλα, την καθιερωμένη που και που ανοιξιάτικη έξοδο, για να πάρει ψωμάκι και να πέφτει πάνω σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου στη γειτονιά σου;

Ξέρεις τι είναι στη μικρή κοινωνία μιας επαρχιακής πόλης, τα παιδάκια της γειτονιάς να θαυμάζουν τους εκτελεστές που κατάφεραν να ξεφύγουν!

Ξέρεις τι είναι η αστυνομία να κλείνει το δρόμο, μπροστά από το σημείο της δολοφονίας για δύο ημέρες, με κάτι σπασμένες καρέκλες από τους κάδους σκουπιδιών της γειτονιάς! Δε θυμήθηκαν να έχουν κώνους!

Ξέρεις τι είναι να ζεις σε μια χώρα που η κοινή γνώμη και οι θεατές του εγκλήματος να σχολιάζουν με πλήρη παχυδερμία: δεν μπορεί μωρέ, κάτι θα είχε κάνει!

Ξέρεις τι είναι να ζεις σε μια κοινωνία που φαίνεται, να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και το κράτος!

Ξέρεις τι είναι τα παιδάκια της πόλης να μιλάνε συνεχώς για καλάσνικωφ. Ξέρεις με τι πρότυπα μεγαλώνουν! Τις καλύτερες συμμορίες τους δεν τις είδαμε ακόμα.

Ξέρεις τι είναι κάποιοι να τρέχουν να βγάλουν μια σέλφι του εγκλήματος!

Ξέρεις τι είναι δημαγωγοί δημοσιογράφοι των καναλιών να διαλαλούν ότι έχουν αποκλειστικές πληροφορίες για το έγκλημα!

Ξέρεις τι είναι τα καθήκοντα των αστυνομικών να είναι το… πρόστιμο!

Ξέρεις τι είναι, ένα χρόνο πριν, για 100 νεκρούς να δακρύσει ο Τσιόδρας κι η χώρα να συγκινείται και να τηρεί τα μέτρα και τώρα με χιλιάδες νεκρούς όλοι να πανηγυρίζουν που ελευθερωθήκαμε.

Ξέρεις τι είναι ο ανέμελος πρωθυπουργός της χώρας, μέσα σε αυτήν την καταστροφή, με όλη την έπαρση και την ψευτοϋπερηφάνεια που τον διακρίνει να νοιάζεται για το τένις, το μπατζινγκ τζάμπινγκ, το ποδηλατάκι του και να διαφημίζει με κάθε τρόπο το νεοαποκτηθέν σκυλάκι του.

Τι να πεις για την Υπουργό Παιδείας, που από κει ξεκινούν όλα τα δεινά, που δεν ξέρει ούτε τα βασικά του υπουργείου της;

Τι να πεις για τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, που μόνο ανασφάλεια και τρόμο προκαλεί η εμφάνισή του με ύφος χωροφύλακα χούντας, να απειλεί τους πολίτες! Τι να πεις για σύσσωμη την αντιπολίτευση που δεν έχει τα… κότσια να προτείνει ένα νόμο για ισόβια και δήμευση της περιουσίας, σε όποιον διαθέτει πολεμικό όπλο;

Τι να πεις για το πολίτευμα της χώρας!

Πώς να μιλήσεις για ιδεολογία, όταν ιδεολογία έχει γίνει το καλάσνικωφ.

Ξέρετε ποιο είναι το μέλλον!

Όχι δεν είμαστε Κολομβία, εκεί έχουν εξέγερση. Είμαστε Ελλάδα ’21.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland