Να μην αναζητούμε φάρμακα και θεραπείες για αρρώστιες που δεν έχουμε!

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 16:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

[Παρέμβαση του Μανιάτη εκδότη Γ.Δημακόγιαννη με αφορμή το πολύκροτο κείμενο του Αθαν. Στρίκου]

Με αφορμή τον ακραίο διάλογο -και την κάπως «συντεχνιακή» παρέμβαση από μεγάλο αριθμό δικηγόρων Σπάρτης-, που εξελίσσεται πάνω στο κείμενο του κ.Αθαν.Στρίκου περί «Σεξουαλικής παρενοχλήσεως» [κείμενο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο τού πάντα φιλόξενου σε κάθε άποψη «Λακωνικού Τύπου», την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021] δυό σκέψεις επιθυμώ να «συνεισφέρω», ως ενεργό μέλος της λακωνικής κοινωνίας.

Στο κείμενο του σεβαστού και αγαπητού κ.Στρίκου δεν είδα παρά ένα χρονογράφημα που προφανώς όταν γράφτηκε δεν είχε συσσωρευτεί τόση «εύφλεκτη ύλη» γύρω από το μείζον κοινωνικό θέμα που μας έχει όλους συνταράξει. Το χρονογράφημα από την φύση του είθισται να περιέχει και ακρότητες και υπερβολές και αναμενόμενο εξ αυτών, ενίοτε, να υποπίπτει και σε κάποιες αστοχίες, αν μάλιστα κριθεί κάτω από τον αυστηρό εξεταστικό φακό της νομικής, της κοινωνιολογίας, της όποιας άλλης επιστήμης. Είναι η «τηλεθέαση» τού χρονογραφήματος η πρόκληση! Κι ο κ.Στρίκος, όσοι τον διαβάζουμε, είναι ένας «μάγος» τής ενδιαφέρουσας συγ-γραφής! Τα κείμενά του και οι ομιλίες του για γλωσσικά, λαογραφικά, ιστορικά κ.ά. ζητήματα, σεμινάρια συλλογικής αυτογνωσίας και ταυτότητας σχεδόν στο σύνολό τους αποτελούν για τον καθένα μας. Όαση η γραφίδα και ο λόγος του σε καιρούς (και γλωσσικής) παρακμής και ευτέλειας των πάντων.

Προτροπή ψυχής λοιπόν: Να μην μεταφέρουμε τα τοξικά βοθρολύματα και δυσώδη απόνερα τής απρόσωπης πρωτεύουσας στον μικρό μας τόπο! Εδώ, ο καθένας μας έχει πρόσωπο, παρουσία και πορεία. Εδώ, είμαστε συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, συνοδοιπόροι στο καλό και στο κακό… Η ανθρωποφαγία εδώ να μην περάσει! Την φοβική κοινωνία εδώ να μην την χτίσουμε! Να μην ορθώσουμε τείχη και νέους διχασμούς ανάμεσά μας (…δεν μας φτάνουν οι παλιοί;!). Ούτε να ποινικοποιήσουμε την άλλη άποψη, ακόμη και την άστοχη προσέγγιση ή και την ατυχή έκφραση για ένα κοινωνικό ζήτημα! ΑΡΚΕΙ να εκφράσουμε δημόσια την αντίρρηση ή την διαφωνία μας, ενυπόγραφα, πολιτισμένα και συνετά!

Με τον κ.Στρίκο συμπορευόμαστε χρόνια στα πνευματικά συλλογικά δρώμενα της Λακωνίας και δημόσια τον προτρέπω και από εδώ να παραδώσει στην αιωνιότητα -με έκδοση σχετικών βιβλίων- τα εκπληκτικά θέματα με τα οποία έχει -κατά καιρούς- καταπιαστεί και ειδικά εκείνα που αφορούν την αρχαία Σπάρτη... Και βέβαια να συνεχίσει να γράφει και να ομιλεί!

Είναι ένας παραδοσιακός ανοιχτόκαρδος Έλληνας, ένας Άνθρωπος με τρία παιδιά -κι εγγόνια!- που σίγουρα θα ήταν τυχερός ο καθένας μας να τον έχει Παππού, Πατέρα ή έστω μεγαλύτερο Αδερφό! Φαντάζομαι θα μειδιούν πικρά όταν διαβάζουν -για τον Πατέρα και Παππού τους-, τα περί …σκοταδιστικών και μισαλλόδοξων απόψεων, τα περί …ρητορικής μίσους κατά των γυναικών ή τα περί …δημόσιας υποκίνησης βίας!

- Αγαπητοί και Σεβαστοί μου Συμπατριώτες!
Έχουμε πλείστα μείζονα προβλήματα και πραγματικές υστερήσεις στην Λακωνία μας, πολυτέλεια είναι, στους καιρούς μας, εδώ στον μέγα μικρό μας τόπο, να αναζητούμε φάρμακα και θεραπείες για αρρώστιες που ΔΕΝ έχουμε…

Γιώργος Π. Δημακόγιαννης,
εκδότης «Αδούλωτη Μάνη - Λακωνία Οδός»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti