«Είμαι Λακωνικός Τύπος»

Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 15:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είμαι «Λακωνικός τύπος»: Τύπος ανθρώπου από την Λακωνία και αναγνώστης του «Λακωνικού Τύπου».
 
Αρθρογραφώ συνειδητά στην εφημερίδα αυτή με την οποία με συνδέουν παλαιοί συναισθηματικοί δεσμοί. Από την εποχή του ιδρυτή της. Δημοσιογράφου «με περγαμηνές» αειμνήστου Ανδρέα Χιώτη. Για την ιστορία ήταν ο πρώτος που με ενέταξε για πρώτη φορά σε δημοτικό του συνδυασμό αλλά και εκ των πρώτων που μου έδωσε βήμα δημοσιογραφίας στην εφημερίδα του σε ηλικία τότε 19 ετών. Πηγαίος Σπαρτιάτης που πίστευε στο ταλέντο και το «τάλαντο» νέων ανθρώπων. Ατύχημα για την Σπάρτη που δεν εξελέγη Δήμαρχος.
 
Χαίρομαι που στα χνάρια του σήμερα δημιουργούν δημοσιογραφία με ποιότητα η «Ρένα» και η «Χριστιάνα». Έχουν κτίσει μία πληρέστατη τοπική καθημερινή εφημερίδα που συνεχώς αλλάζει, ανανεώνεται και καλύπτει όλο και ποιο ενδιαφέρονται θέματα.
 
Στο φύλλο της 11-11-2020 διάβασα το εξαιρετικότατο άρθρο του γνωστού σύγχρονου φιλοσόφου – μέγιστου κατ’ εμέ – Χρήστου Γιανναρά με τίτλο «Οι τρεις δυνάμεις του κακού». Συνηθίζω να διαβάζω τον «Λακωνικό Τύπο» πολύ πρωί μετά την γυμναστική μου με το καφεδάκι της ημέρας.
 
Σκέφτηκα: Είναι τεράστιο όφελος για τον Λάκωνα αναγνώστη να διαβάζει σε μια  τοπική εφημερίδα άρθρα πνευματικών ανθρώπων του βεληνεκούς του Χρήστου Γιανναρά.
 
Ένα λακωνικότατο βιογραφικό: Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας, Πανευρωπαϊκά αποδεκτός και ίσως (λέγοντας Πανευρωπαϊκά και όχι Παγκόσμια) να τον μειώνω. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού. Τον αναζητώ παντού όπου γράφει και ομιλεί και ρουφάω τα λόγια του. Παιδεύομαι και εκπαιδεύομαι από τις σκέψεις του. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει.
 
Απευθύνομαι στην «Χριστιάνα» και στην «Ρένα» αλλά και σ’ όλη την ομάδα σύνταξης του Λακωνικού Τύπου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή και ανάρτηση του σπουδαίου άρθρου. Μετά την αρθρογραφία του Χρήστου Γιανναρά και την ανάρτηση τέτοιων άρθρων που είναι πυξίδα και σταθμός θετικού προσανατολισμού προς κάθε αληθινό και αξιόλογο, νοιώθω τόσο μα τόσο λίγος ως περιστασιακός  αρθρογράφος του Λακωνικού τύπου, που για να γράψω πάλι κάτι, θα το σκεφτώ πάρα πολύ.
 
Κλείνω με μία πρόταση: «Χριστιάνα» επανέλαβε την δημοσίευση του περιώνυμου άρθρου «οι τρεις δυνάμεις του κακού» όσο ποιο πολλές φορές μπορείς και ανάρτησέ το ηλεκτρονικά με ιδιαίτερη προβολή, για να το εμπεδώσουν όλοι και κυρίως οι θρησκευτικοί μας ηγέτες.
 
Επανέλαβέ το για να κατανοήσουμε όλοι τι σημαίνει υγιής σκέψη και καθαρότητα λόγου και πνεύματος. Για να αντιληφθούμε ότι ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που στοχάζεται και εκφράζεται χωρίς παρωπίδες, στεγανά και αυτοματισμούς, σπάζοντας συστημικές αλυσίδες που τείνουν να τον υποδουλώσουν, όπως και τον καθένα μας άλλωστε. Με τέτοιες στήλες ο «Λακωνικός Τύπος» θα αποκτά συνεχώς νέους «Λακωνικούς Τύπους»…
 
Και πάλι συγχαρητήρια..
Χρήστος Α. Πλειώτας
Δικηγόρος

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πλειώτα για τα καλά του λόγια. Οι συνδρομητές και οι αναγνώστες μας είστε η δύναμη που μας δίνει την ώθηση για συνέχεια και εξέλιξη.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του κ. Γιανναρά με τίτλο «Οι τρεις δυνάμεις του κακού» εδώ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland