Μια αντιπολίτευση που μόνο "πριονίζει"

Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2020 18:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 

Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι τραγική και κυρίως επικίνδυνη. ΟΛΑ τα κόμματα που βρίσκονται σε αυτήν, δεκαετίες τώρα, το μόνο που κάνουν είναι να "πριονίζουν" την εκάστοτε κυβέρνηση με ψεύδη, ανύπαρκτες προθέσεις και οτιδήποτε άλλο βοηθά στη φθορά της.
 
Το κάνουν και τώρα χυδαία εν μέσω πανδημίας μη σεβόμενοι α) Την κρισιμότητα της κατάστασης (πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα...) β) Ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που η κατάσταση είναι τραγικά χειρότερη από την ελληνική, καμία κυβέρνηση δεν έχει μια τέτοια αντιπολίτευση. Κανένα κόμμα δεν κατηγορεί π.χ. τον Μακρόν η την  Μέρκελ...
 
Τα παραπάνω σχολίασε με άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Κ. Σημίτης και αξίζει να δούμε την δική του οπτική γωνία. Γράφει λοιπόν:
  ".. Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης (αναφέρεται στην πανδημία και στην τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μία από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η αντιπολίτευση πρέπει να εκφράζεται. Αλλά χρέος της είναι επίσης, όταν επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης.
 
Σχέδιο εφικτό και σε θέση να βελτιώνει τις εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές. Όσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα.
 
Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση. Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland