Ντροπή! 9 στους 10 δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2020 18:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Χθες σας έγραφα ότι δεν γνωρίζω αν όντως θα δοθεί μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία σε (δια βίου) οφειλέτες μέσα από το νέο πτωχευτικό κώδικα. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, δείτε το εξλής αδιανόητο έως και ντροπιαστικό: 

Ο νόμος, προβλέπει τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής κατά της απαλλαγής του οφειλέτη, αν εκκρεμεί εις βάρος του οφειλέτη ποινική δίωξη ή ότι έχει καταδικαστεί για σειρά αδικημάτων, ένα εξ αυτών και η φοροδιαφυγή.

Ντροπή ε! Γιατί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό των οφειλετών είτε έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, είτε εκκρεμεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα αυτό.
Έτσι, όλοι αυτοί οι οφειλέτες, που δεν απέδωσαν φόρους λόγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ οικονομικής αδυναμίας, που οφείλεται στη ζοφερή οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας και όχι στην αληθή πρόθεσή τους να βλάψουν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αποκλείονται από την δεύτερη ευκαιρία, με μια απλή σε βάρος του προσφυγή από οποιονδήποτε (Τράπεζα, Δημόσιο κ.λπ). 

Ακόμη, ποιος άρρωστος εγκέφαλος σκέφτηκε, οι οφειλέτες να μπορούν να μεταβιβάσουν την πρώτη κατοικία τους στον ονομαζόμενο Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, να τη μισθώσουν από αυτόν για δώδεκα χρόνια, έχοντας το δικαίωμα να επαναγοράσουν την κατοικία τους, θα πρέπει να καταβάλλουν πλέον των μισθωμάτων και τίμημα επαναγοράς, το οποίο θα ισούται με την... εμπορική αξία του ακινήτου σε εκείνον τον χρόνο. 

Μιλάμε για εξοντωτικές προϋποθέσεις - κανένας δεν θα μπορέσει να επαναγοράσει το σπίτι του. Αν τα παραπάνω ισχύσουν έχω τρεις λέξεις προς την κυβέρνηση: Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Θα αφήσετε το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων να πεθάνει καταχρεωμένο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland