Παμαμυθιών γωνία: Συμμορίες

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 12:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μάτια μου, ψυχή μου, να γένεις καλή, να παντρευτείς,
και να βγαίνουμε και να μπαίνουμε,
και να διαβάζουμε τη Θεία Γραφή και τη Χαλιμά.
Διονύσιος Σολωμός
 
Ούτε Αγία Γραφή, ούτε Χαλιμά. Ούτε ιστορία, ούτε γεωγραφία. Πού πάμε;

Πάμε ολοταχώς σε συμμορίες ανηλίκων, για να έχουμε ακόμα μια απειλή κι έναν επιπλέον φόβο. Άλλωστε, γνωστό είναι, ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Νικήσαμε για άλλη μια φορά το φασισμό, με μια δικαστική απόφαση και στρώνουμε το δρόμο για να έρθουν οι επόμενοι.

Γιατί ο φασισμός γεννάει και θρέφει τις συμμορίες.

Γιατί φασισμός είναι οι τεράστιες ανισότητες και ανισορροπίες, η ακραία φτώχεια, η εξαθλίωση, η καταρράκωση κι ο εξευτελισμός ανθρώπων και ιδεών.

Κάθε κοινωνία, σε κάθε εποχή, έχει το έγκλημα που της αξίζει. Δημιουργοί και ηθικοί αυτουργοί είναι οι εξουσίες. Δράστες, όσοι με τη βία οδηγούνται στο περιθώριο, στην ανέχεια, στην πείνα.

Φασισμός είναι η παραβατικότητα αυτών που ασκούν εξουσία και που ουδέποτε θα τιμωρηθούν, ενώ τα εγκλήματά τους είναι γνωστά και συζητούνται παντού. Αυτά όμως συμβαίνουν στα πολιτικά μαγαζιά.

Οι συμμορίες ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που τώρα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και στη χώρα μας. Ποιος ασχολείται με το θέμα; Πού θα πάει, θα το συνηθίσουμε. Οι κοινωνίες γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά κανείς δε μιλά.

Στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Οφείλουν να καταγγείλουν σαν σύλλογοι την ύπαρξη συμμοριών. Η ευθύνη είναι κατά πρώτον ατομική και οπωσδήποτε συλλογική.

Οι συμμορίες ανηλίκων ήρθαν για να μείνουν.

Χρόνια εκτρέφονται από την αμάθεια, την προβολή με κάθε λεπτομέρεια, οργανωμένου ή άλλου εγκλήματος που προβάλλουν οι οθόνες.

Η φτώχεια και το ασταθές κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον είναι το θερμοκήπιο που μεγαλώνουν.

Ούτε πρόληψη υπάρχει, ούτε καμιά επίσημη θέση για το τι πρόκειται να συμβεί.

Οι ειδικοί, ψυχολόγοι-κοινωνιολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά. Η επίσημη πολιτεία εγκληματικά αδιαφορεί και τα μεγάλα κακά έρχονται. Βεβαίως και υπάρχει σκοπιμότητα σε όλο αυτό.

Η παγκοσμιοποίηση το χρειάζεται, γιατί πού ξέρετε, σε λίγο καιρό μπορεί να επιτραπεί και η οπλοκατοχή στη χώρα μας, για το καλό μας.

Για να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές των όπλων και να νιώθουμε κι εμείς… ασφαλείς.

Δημήτρης Αβούρης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος