Η εύκολη κατασυκοφάντηση ως μέθοδοςΔευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 19:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τύπος και Τέχνη δεν μπορεί ποτέ να υπηρετούν την εξουσία. Εκ των πραγμάτων είναι πάντοτε απέναντι, την κρίνουν και την ελέγχουν αυτός είναι εδώ και αιώνες ο ρόλος τους. Αυτό στην θεωρία, γιατί στην πράξη η υποδούλωση του Τύπου στην Ελλάδα (και ενός μικρού ευτυχώς μέρους της Τέχνης, π.χ. Λαζόπουλος) είναι πρωτοφανής. 

Δημοσιογράφοι δένονται στα άρματα των κομμάτων και ψευδόμενοι προκλητικά παίρνουν θέσεις στο Δημόσιο (όταν κυβερνά το κόμμα) φτάνουν δε και να εκλέγονται βουλευτές. Γνωστά όλα αυτά αλλά είναι κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω σήμερα: Την ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ προσώπων όταν δίδει εντολή το κόμμα. Δείτε την περίπτωση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη.

Όλα ξεκίνησαν με ένα ψευδές δημοσίευμα του (κρατικού) ΑΠΕ ότι είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για πολύ σοβαρά παραπτώματα. Το (κρατικό) ΑΠΕ ψευδόταν και όχι μόνο δεν διόρθωσε την είδηση, αλλά ο μιντιακός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες επέμενε στο ψέμα. 

Ο Δημάδης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και τώρα διαβάζω ότι βγήκε η απόφαση: Δέκα δημοσιογράφοι και ΜΜΕ του τότε ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η (κρατική) ΕΡΤ, καλούνται να του καταβάλλουν 160.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση. Το ποσό θα μεγαλώνει αν δεν αφαιρέσουν τα ψεύδη από τις ιστοσελίδες τους (ακόμα τα υποστηρίζουν δηλαδή) ή αν τα επαναλάβουν.
Δεν είναι η μόνη περίπτωση ΕΞΑΓΟΡΑΣ της ελευθερίας του Τύπου. Όταν π.χ. ο Πολάκης αναρτά ένα ψεύδος, τα ΙΔΙΑ ΜΜΕ, χωρίς καμία διασταύρωση, εντελώς τυφλά, τα αναπαράγουν με κραυγαλέους τίτλους, τέτοιους, που πολλές λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους. 

Φυσικά, και στην απέναντι πλευρά έχουμε παρόμοια φαινόμενα εξαγοράς του Τύπου αλλά όχι σε αυτό το χάλι. Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να τα αλλάξει αυτά, αλλά τελικά τα κάνει χειρότερα και χωρίς ντροπή. Τέλος το ηθικό δίδαγμα είναι ένα: Σε αυτή την δύσμοιρη χώρα μόνο καταφύγιο ειναι οι Θεσμοί, με πρώτη την Δικαιοσύνη.
Εκτός από τον Τύπο και την Τέχνη και οι Θεσμοί (πρέπει να) ΕΛΕΓΧΟΥΝ την εξουσία. Ενίοτε να της βάζουν και πρόστιμα.