Ιμάμογλου: Έχω 21.000 παραπάνω νεκρούς στην Πόλη...

Κυριακή, 03 Μάιος 2020 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στις 7 Μαρτίου με άρθρο μου σας είχα γράψει ότι στην Τουρκία ο Ερντογάν κρύβει τους νεκρούς από τον κορωνοϊό. Το ισχυρίστηκα αν και στην Τουρκία δεν είχε ανακοινωθεί ούτε ένα κρούσμα.

Περιέγραψα και πως το κάνει: Παρουσίαζε τους θανάτους της επιδημίας με άλλες αιτίες (καρδιακά, νεφρά, διαβήτης κ.λπ.). Ταυτόχρονα είχε επιβάλλει σιωπητήριο παντού - ακόμα και στο διαδίκτυο - με χιλιάδες συλλήψεις πολιτών και γιατρών που κραύγαζαν για αυξανόμενες ανθρώπινες απώλειες.

Όπως είχα γράψει τότε, ο Ερντογάν πίστευε ότι μερικές χιλιάδες νεκρούς μπορούσε να τους παρουσιάσει ως συνηθισμένα περιστατικά θανάτων, που είναι το πρόβλημα; Όμως μια Τουρκία των 80 εκατ. ανθρώπων που συνορεύει με το Ιράν όπου η επιδημία είχε εξαπλωθεί ραγδαία, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει καν κρούσματα, όταν μάλιστα δεν έπαιρνε κανένα μέτρο προφύλαξης.

Έρχονται οι New York Times 45 μέρες μετά και αποκαλύπτουν ότι πράγματι ο Ερντογάν κρύβει νεκρούς. Που το στηρίζουν; Στους θανάτους που δηλώνονται στα ληξιαρχεία και που είναι πολύ περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όμως έχουμε και συνέχεια.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, δηλώνει -και ο διεθνής Τύπος το αποσιωπά- ότι στην πόλη του, των 18 εκατ. κατοίκων οι νεκροί στο πρώτο τετράμηνο του 2020 είναι κατά 35% περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Με δεδομένο ότι στατιστικά σε ένα χρόνο πεθαίνει το 1% του πληθυσμού, στην Πόλη έχουμε ετησίως 180.000 θανάτους άρα στο πρώτο τετράμηνο 60.000. Το πλεονάζον 35%, είναι 21.000 νεκροί! Ποιος αμφιβάλλει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι θύματα της πανδημίας ελέω Ερντογάν;

Παράλληλα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, επανέλαβε αρκετές φορές ότι, όπως γράφουν οι εκεί εφημερίδες, στα νοσοκομεία της χώρας έχει δοθεί ένας νέος κωδικός με την επωνυμία "άγνωστη επιδημία" για να καταγράφονται εκεί χιλιάδες νεκροί και να μην αθροίζονται σε αυτούς του κορωνοϊού.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Ερντογάν βγαίνει στην τηλεόραση και απευθυνόμενος στα υποψήφια... θύματά του δηλώνει ότι "τα πήγαμε καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, το σύστημα υγείας μας άντεξε". Ο Μεσαίωνας στην Τουρκία γίνεται ολοένα και βαθύτερος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti