Κάνοντας απελπισμένα αντιπολίτευση

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2020 17:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά απελπισμένος για να καταγγέλλει με οξείς τόνους το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και μάλιστα να ζητά να απολογηθεί γι αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Καταγγέλλονται τρία πράγματα:

ΠΡΩΤΟΝ ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ανάγκη την τηλεκατάρτιση και η μεθόδευση αυτή τους προσβάλλει. Ψέμα. Το σύνολο των επιστημόνων σίγουρα έχει ανάγκη επιμόρφωσης σε μια από τις προτεινόμενες δεξιότητες.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι αδικούνται γιατί παίρνουν μόνο 600 ευρώ. Ψέμα. Παίρνουν άλλα 800 τον Μάιο, δηλαδή αθροιστικά θα πάρουν περισσότερα και από τους εργαζόμενους και από τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού η επόμενη ενίσχυση αυτών, θα είναι αναλογική των ημερών αναστολής εργασίας και κλεισίματος της επιχείρησης αντίστοιχα.

ΤΡΙΤΟΝ ότι δίδονται χαριστικά σε κολλητούς των ΚΕΚ μεγάλα ποσά (400 ευρώ ανά καταρτιζόμενο). Ψέμα. Η λίστα των ΚΕΚ είναι αυτή που ήταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταρτιζόμενοι επιλέγουν που θα επιμορφωθούν. Τα δε χρήματα που παίρνουν τα ΚΕΚ αφορούν πρόσθετες δαπάνες, ενώ φορολογούνται. Θα τους μείνει ένα σαφώς μικρότερο ποσό.

Δεν είναι όμως η τραγικά αδύναμη καταγγελία της αντιπολίτευσης που ξαφνιάζει. Υπάρχει και ένα ερώτημα που πρέπει να μας απαντήσουν. Στις δικές τους εποχές (ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ), τα προγράμματα τηλεκατάρτισης γινόντουσαν άψογα;

Δεν ήσαν τα προγράμματα αυτά σε μεγάλο βαθμό εικονικά ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Δεν είχαν βασικό στόχο να εξυπηρετηθεί το πελατειακό κράτος που διαχρονικά μοίραζε το ευρωπαϊκό χρήμα με τη σκέψη στο βόλεμα ψηφοφόρων; Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε πόσα εκατομμύρια πετάχτηκαν διαχρονικά σε ανύπαρκτα προγράμματα δήθεν κατάρτισης εδώ και δεκαετίες;
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα καταφέρνει λοιπόν ούτε ως... αντιπολίτευση. Ξεκίνησε να καταγγέλλει το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο ως έξαρση του εθνικισμού και τηλεοπτική προπαγάνδα. Όταν είδε στις δημοσκοπήσεις να μην την ακολουθούν οι πολίτες, αναγκάστηκε να γίνει ελαφρώς συναινετική με αφορμή την πανδημία.

Παρά το γεγονός ότι δημοσκοπικά μετά την στάση της αυτή, ανέκαμψαν  οι θετικές γνώμες, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακό της εαυτό και επιστρέφει στην στείρα αντιπολίτευση. Πρώτο και ΜΕΓΑ θέμα η... τηλεκατάρτιση! Αυτό μπορούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti